Zuid Afrika

Zuid Afrika is genieten. Drink een heerlijk wijntje in Stellenbosch, ga op safari in Krugerpark of bezoek een van de bruisende steden. De vele gezichten van de natuur, zorgen voor een rijk dierenleven in Zuid-Afrika.

Zuid Afrika is een uitstekende vakantiebestemming om op safari te gaan en de Big Five te spotten in één van de vele safariparken!

De ene dag sta je oog in oog met een leeuw in het Krugerpark en de volgende dag loop je door de sloppenwijken van Johannesburg en de dag daarna rij je langs de tuinenroute met zijn afwisselende kuststrook en mooie stranden en baaien om vervolgens te eindigen in Kaapstad met de beroemde Tafelberg.

Zuid Afrika heeft veel bruisende steden zoals de wereldstad Johannesburg en Kaapstad, Durban en Pretoria. Op gebied van cultuur kom je niks te kort in Zuid Afrika.

Pretoria is de hoofdstad.  Johannesburg is de moeite waard. Breng daar een bezoek aan het Apartheids Museum en leer meer over de geschiedenis van het apartheidsregime.

Kaapstad de hoofdstad van de Western Cape

Kaapstad ligt met haar wolkenkrabbers, koloniale gebouwen, enorme townships als een sluier rondom de iconische Tafelberg. De stad heeft veel bezienswaardigheden zoals  het Victoria & Alfred waterfront, Kasteel van Goede hoop en de botanische tuinen. De tafelberg is te bereiken via een kabelbaan of te voet. En hou je van een beetje spanning en sensatie dan kan je ook abseilen vanaf de Tafelberg. Robben Island is de plek waar Nelson Mandela 27 jaar gevangen heeft gezeten. Laat het verhaal vertellen door één van de gidsen die zelf ook gevangen hebben gezeten op Robbenisland.

Townshiptours

Wil je kennismaken met de lokale bevolking! Dat kan tijdens een township tour in bijvoorbeeld Soweto (Johannesburg) of in Sharpeville. Een bezoek aan één van de townships, onder leiding van een gids, is een absolute must tijdens je verblijf in Zuid Afrika. Vaak worden deze tours gecombineerd met een bezoek aan de Constitution Hill of het Apartheidmuseum

Kruger National Park

Het beroemde Krugerpark is het domein van een indrukwekkend aantal diersoorten onder andere de big five en wel 500 soorten vogels. In het Krugerpark zijn veel safari mogelijkheden.

Zuid-Afrika is in mijn ogen één van de meest veelzijdige bestemmingen ter wereld!

Het land kan je ontdekken met een autorondreis, groepsrondreis en een privé rondreis met gids en chauffeur.

Ik werk samen met veel reisorganisaties zoals Fox, NRV, Live to Travel, Jambo Safari, Travel Trend maar ook kleinere gespecialiseerde organisaties. Al je reiswensen zijn mogelijk.

Wist je dat je een rondreis door Zuid Afrika heerlijk af kunt sluiten met een strandverlenging op Mauritius 

Wil je op vakantie naar Zuid Afrika vraag dan een reisvoorstel aan. Als je vragen hebt kan je altijd contact met mij opnemen.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid is de Rand.  Zuid-Afrika is goedkoop voor Europeanen wat betreft eten, drinken en winkelen.

Reisdocumenten: Reizigers met de Nederlandse nationaliteit krijgen een Visa-on-Arrival (maximaal 90 dagen geldig) bij binnenkomst.

Reizen met minderjarige kinderen
Volgens de nieuwe regelgeving moeten ouders die reizen met kinderen die jonger zijn dan 18 jaar, verplicht een uittreksel of internationaal uittreksel van de geboorteakte van elk kind in bezit hebben. Indien één ouder meereist, moet er van de andere ouder goedkeuring op papier zijn. Als alternatief moet de ouder in het bezit zijn van een gerechtelijk bevel van volledig ouderschap, of in het bezit zijn van een overlijdensakte. Met dit initiatief hoopt Zuid-Afrika kinderhandel en ontvoeringen sterk te verminderen.
Meer informatie en een voorbeeld van het toestemmingsformulier zijn te vinden op mijnzuidafrika.nl.

Vaccinaties: In verschillende gebieden en natuurparken heerst geen malaria, in andere wel. Raadpleeg voor actuele informatie de website van Thuisvaccinaties.

Tijdverschil: In onze zomer is er geen tijdverschil en in onze winter is het 1 uur later

Taal : er zijn 11 officieel erkende talen. 40% van de bevolking spreekt Zulu of Xhosa.