Zimbabwe

Zimbabwe staat bekend om zijn mooie vergezichten, ongerepte stukjes regenwoud en wildparken. In deze wildparken komen leeuwen, giraffes, elanden, olifanten en zebra’s voor.

Zimbabwe grenst aan Zambia, Mozambique, Zuid-Afrika en Botswana. Het landschap is heuvelachtig en kent enkele berggebieden. Zimbabwe heeft het moeilijk door politieke en economische problemen. Gelukkig reizen steeds meer toeristen weer af naar de natuurwonderen van Zimbabwe.

De hoofdstad van Zimbabwe is Harare. Hier vind je de Jacaranda bomen, het is een geweldig gezicht als deze bomen in bloei staan. Er zijn in de stad diverse goede hotels en ook leuke plekken om wat te eten of te drinken. In een buitenwijk vind je een hypermodern winkelcentrum wat meer bedoeld is voor de blanke inwoners van Harare. Bezienswaardigheden in de stad zijn het Leeuwen & Cheetah Park, de Larvon Vogeltuinen, museums en het Robert McIlwaine Recreational Park.

Bulawayo

Bulawayo is na Harare de grootste stad van het land. In Bulawayo vind je het natuurhistorische museum. Dit is het belangrijkste museum van het land. Verder vind je hier theaters, kunstgaleries, een spoorwegmuseum en de Khami ruïnes, die tot het Unesco Werelderfgoed behoren. Op ongeveer een uur rijden vanaf Bulawayo ligt het Matobo Hills National Park.  In dit park is een kwart afgeschermd voor de bedreigde witte en zwarte neushoorn. In het park zijn diverse grotten met rotstekeningen te vinden van de San (Bosjesmannen).

Lake Kariba is het op twee na grootste, door mensen aangelegde waterreservoir ter wereld. Lake Kariba heeft een oppervlakte van ongeveer 5.000 km². Het meer is ontstaan na de bouw van een grote stuwdam waarmee elektriciteit wordt opgewekt.

Victoria Falls

De Victoria falls is één van de natuur wonderen van Zimbabwe. De watervallen zijn Unesco Werelderfgoed.
De watervallen worden door de lokale bevolking Mosi-oa-Tunya genoemd.  Het is afhankelijk van in welke periode u de watervallen bezoekt hoeveel water er is. Tijdens mijn bezoek stonden meerdere plekken droog.
De watervallen zijn in 1855 door David Livingstone ontdekt en bestaan uit vijf delen: Devil’s Cataract, Main Falls, Rainbow Falls, Horseshoe Falls en Eastern Cataract. Deze laatste ligt in buurland Zambia.

Hwange National park

Hwange National park is het grootste wildpark van Zimbabwe. Het park is gelegen op twee uur rijden van de Victoria watervallen. Het park is beroemd vanwege de grote aantallen olifanten. Grote groepen olifanten wandelen naast je auto mee. Verder vind je hier nog 100 andere diersoorten en veel verschillende soorten vogels. Er zijn ook grote populaties wilde honden. De beste tijd om het park te bezoeken is tijdens het droge seizoen (van juli tot en met oktober), wanneer de dieren zich in grote aantallen verzamelen bij de drinkplaatsen. Het park is perfect voor wandelsafari's of een safari in een open Landrover.

Ben je een avontuurlijke reiziger!  Ga dan een nachtje kamperen in Mana Pools National Park nergens kom je zo dicht bij de big five als hier. Mana Pools National park ligt langs de Zambezi rivier en het is toegestaan om te voet een safari te maken.

Zelf heb ik in Zimbabwe de hoofdstad Harare bezocht, de Victoria Falls en Hwange National park en een Sunset cruise gemaakt op de Zambezi rivier. Wil je ook een reis naar Zimbabwe maken ik vertel je er graag alles over.

Zelf op vakantie naar Zimbabwe vraag dan een reisvoorstel aan.