Zanzibar, zon, zee, strand en specerijen

Zanzibar, zon, zee, strand en specerijen
Zanzibar, zon, zee, strand en specerijen

Zanzibar hoort bij Tanzania en wordt ook wel Unguja genoemd. Het eiland ligt in de Indische oceaan en ik heb nog nooit een bestemming bezocht waar ik elke ochtend als ik wakker werd die blauwe zee zag en zoiets had van wow wat blauw.

In November 2017 heb ik twee weken mogen genieten van dit mooie eiland. Er is meer te zien dan alleen maar zon, zee en strand.

De hoofdstad is Stonetown, de stad staat op de wereldergoedlijst van UNESCO. Het is aan te raden om een nachtje in Stonetown te logeren.
Wij verbleven in The Swahilihouse midden in het centrum. Het hotel heeft een geweldig rooftoprestaurant met uitzicht over de hele stad.  Alle kamers zijn verschillend en het hotel is heel sfeervol.

The Swahili House Stone Town Kamer in the Swahili House kamers Swahilihouse badkamer Swahilihouse Roof Top Swahili house

Bezienswaardigheden Stonetown

In Stonetown is genoeg te doen. Breng een bezoekje aan de Darjani markt waar ze specerijen, fruit, groente, vis en vlees verkopen. Of slenter door de smalle straatjes met souvenirs winkels. Vroeger was het House of Wonders één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, helaas staat dit compleet op instorten en mag je er ook niet meer in. Als het goed is gaat een Sheik uit Oman het opknappen en renoveren. in Stonetown vindt je ook het geboortehuis van Freddy Mercury.  De oude slavenmarkt en de kathedraal zijn zeker een bezoek waard. Tijdens een rondleiding met een gids hoort u alles over de slavernij op Zanzibar.

Darajani markt Stonetown Zanzibar  straatjes in Stonetown Zanzibar The House of Wonders Mercury house  Slavenmarkt Stonetown

Het Reef & Beach Resort waar wij verbleven ligt aan de zuidoostkust van Zanzibar bij het plaatsje Jambiani, ongeveer 64 km van Stonetown en de luchthaven.
Bij het hotel hebben ze te maken met het tij,  bij hoog tij is de zee azuurblauw en geweldig mooi en bij laag tij moet je een stuk lopen om bij de zee te komen. Aan deze kant van het eiland zie je veel vrouwen zeewier oprapen als het laag tij is, hier maken ze allerlei producten van. Het is een mooi schouwspel om te zien al die vrouwen in de mooie gekleurde jurken.

Het hotel is kleinschalig en heeft rond de 45 kamers. Wij verbleven op basis van all inclusive. De all inclusive is redelijk basic maar alles wat je nodig hebt is er en het eten is heerlijk van smaak.

Zwembad Reef & Beach resort Receptie Reef & Beach resort de Jetty bar Bungalows met zeezicht  De kamers Reef & Beach Masai

In de omgeving van het hotel is verder weinig te doen. Je moet er echt op uit om excursies te doen of ergens wat te gaan eten of drinken.

Excursies op Zanzibar

Jozani Forrest – In dit bos leven de Red Colobus aapjes. Zanzibar is nog de enige plek op de wereld waar u deze aapjes kan bekijken. Verder kan je hier nog een wandeling maken door het Mangrove bos.

Blue Lagoon Tour – Dit is echt een aanrader. Een must do als je op Zanzibar bent hier kan je zo mooi snorkelen en je vindt hier heel veel
zeesterren in alle kleuren.

Safari Blue – Er wordt gezegd dat dit één van de mooiste excursies van het eiland is! Zelf vonden wij het erg massaal. Het was wel leuk en vooral het terug zeilen met de dhow is heel bijzonder. Maar verder qua snorkelen kan je beter de Blue Lagoon tour doen.

Spice Tour – Op het eiland vindt je veel spice farms waar je een rondleiding kan krijgen. Ze vertellen dan alles over de kruiden die op het eiland groeien. Wij zijn bij de Tanga Wizi Spice farm   geweest. Als je van te voren reserveert kan je voor $ 10 een traditionele lunch boeken.

Prison Island – Dit eiland kan je bereiken met een bootje vanuit Stonetown. Op Prison Island leven reuzeschildpadden en de oudste schildpad is 192 jaar.

jozanni Forrest Blue lagoon zeesterren Safari Blue Dhow Nootmuskaat Spice Farm Prison Island Stonetown

Zanzibar is heel goed te combineren met een safari op het vaste land bijvoorbeeld in Selous. Er zijn complete pakketen te boeken die strand en safari combineren.

Zou u zelf ook weleens naar Zanzibar willen of een combinatie van Safari en Strand neem dan contact met mij op of vraag een reisvoorstel aan. 

Reisvoorstel aanvragen