Zambia

Zambia biedt oude tradities, vriendelijke bevolking, ongerepte natuur, een groot dierenrijk en legendarische wandelsafari’s.

In het zuiden deelt Zambia samen met Zimbabwe het Lake Kariba en het wereldnatuurwonder de Victoria Falls.
Livingstone is de toegangspoort tot de machtige Victoria Watervallen. Via de Zambiaanse kant komen er veel minder toeristen naar de watervallen, daarom kan je in Zambia meer genieten van de mooie natuur rondom de Victoria Falls.

Op ongeveer 400 kilometer afstand van de Victoria Watervallen ligt het Karibameer. Het Karibameer is het grootste kunstmatige stuwmeer ter wereld.  Verken het meer in een zogenaamde ‘houseboat’ en geniet van spectaculaire zonsondergangen. Het meer heeft verschillende eilanden en er leven nijlpaarden en Nijlkrokodillen.

Op de Zambezi rivier kan je raften, bungeejumpen en paardrijden.

Tanganyikameer

Het Tanganyikameer is het langste zoetwatermeer van de wereld. Dit meer is verdeeld over de landen Zambia, Congo, Burundi en Tanzania.

Mosi oa Tunya Park

Mosi oa Tunya park is een klein nationaal park wat aan de Zambezi rivier ligt. Je kan hier een twee uur durende Rhino walk doen waarbij je van heel dichtbij kennis kan maken met de witte neushoorn.  Verder vindt je ook olifanten, giraffen, zebra’s en antilopen in dit park.

South Luangwa National Park

South Luangwa National Park is bijna 9.000 km² groot en is één van de mooiste parken van zuidelijk Afrika. Het landschap varieert van bossen en savannes tot open vlaktes. In South Luangwa komen vrijwel alle dieren van het Afrikaanse continent voor, behalve de neushoorn. Dit is ook één van de beste plaatsen in Afrika om de luipaard in zijn natuurlijke omgeving te zien.

Kafua National Park

Kafua National Park is nog een onontdekte parel in Zambia die je zeker moet bezoeken! Het park kent een zeer afwisselend landschap, regenwoud, drassige grasvlaktes en uitgestrekte savannes en een diversiteit aan wildlife.

Wil je zelf een reis maken naar Zambia!  Individueel of een groepsreis vraag dan een reisvoorstel aan

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: er wordt betaald met de Zambiaanse kwacha (ZMK).

Reisdocumenten:  Voor Zambia dien je te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek. Een visum is verplicht. Deze kan je persoonlijk aanvragen bij de ambassade van Zambia in Brussel of voor circa 35 euro aan de grens.  (dit visum is 90 dagen geldig). 

Vaccinaties: Voor een bezoek aan Zambia is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen.  Een actueel advies over vaccinaties is te vinden op de website van Thuisvaccinaties   .

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is er geen tijdsverschil en tijdens onze wintertijd is het 1 uur later.

Taal:  officiële talen zijn Bemba, Kaonde, Lozi, Lunda, Luvale, Nyanja, en Tonga

Klimaat: Zambia heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen tijdens de zomermaanden rond de 20 tot 25 graden en tijdens de wintermaanden rond de 25 tot 30 graden.