Wat te doen in Singapore?

Singapore is een fantastische stad.  Wat kan je hier allemaal doen? 

Singapore wordt vaak bezocht tijdens een stopover naar Bali, Australië en Nieuw Zeeland. Je hebt zeker 5 dagen nodig om Singapore te ontdekken.  Maar er is veel meer te beleven en te doen dan je denkt van Gardens by the Bay tot Chinatown. Het is het kleinste land van Zuidoost Azië ondanks dat is het wel een echte wereldstad. Het is er super schoon en de boetes zijn torenhoog als je iets op de grond gooit. Singapore is een walhalla voor liefhebbers van eten en winkelen. Dat kan overal in de stad. Verder zijn er veel bezienswaardigheden en werkt het openbaar vervoer perfect. Schaf de Singapore Tourist Pass aan en maak onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer.

Bezienswaardigheden in Singapore

Marina Bay Sands hotel

Dit hotel is het bekendste bouwwerk van Singapore. Het hotel heeft 55 verdiepingen en bestaat uit 3 losse gebouwen die onderling met elkaar verbonden worden door een soort boot. Bovenop vind je het skypark en een infinitypool. Hier heb je een fantastisch uitzicht op de stad. De infinitypool mag alleen gebruikt worden door hotelgasten. Zelf heb ik hier een nacht gelogeerd en ik kan het iedereen aanraden. Het uitzicht is echt geweldig. In het hotel vind je ook een casino, winkelcentrum, theater en een museum.

Gardens by the Bay

Een must do is een bezoek aan Gardens by the Bay. Deze schitterende tuinen zijn gratis te bezoeken. Van de in totaal 18 supertrees vind je er 12 in Supertree Grove, met de hoogste die maximaal 16 verdiepingen hoog is. Elke avond wordt er om 19.45 en 20.45 een mooie lichtshow gehouden. Of wandel langs de 22 meter hoge OCBC Skyway, een 128 meter lange luchtbrug die twee van de Supertrees met elkaar verbind en bekijk de tuinen vanuit een ander oogpunt. Voor de OCBC Skyway betaal je 8 dollar entree.

Voor de Flower Dome en de Cloud Forrest moet je entree betalen. In de Flower Dome vind je exotische planten uit 5 verschillende continenten die verdeeld zijn over 9 verschillende tuinen. In Cloud Forrest waan je je in een tropisch regenwoud waar je ook de kleinste indoor waterval van de wereld vindt.

Singapore Flyer

De Singapore flyer is 165 meter hoog en heeft 28 cabines. In elke cabine kunnen 28 passagiers.  Ooit was dit de grootste ter wereld maar sinds 2014 is het reuzenrad in Las Vegas groter.  Een ritje in de Singapore flyer duurt zo’n 30 minuten en je kan vrij rondlopen in de cabine tijdens de rit. Bij helder weer is het mogelijk om de eilanden van Indonesië en de kust van Maleisië te zien liggen. Een ritje in de Singapore Flyer kost S$ 33 voor volwassen.

Merlion

Het nationale icoon van Singapore is de Merlion met het hoofd van een leeuw en het lichaam van een vis. De Merlion is een must see voor toeristen. Het standbeeld is 8,6 meter hoog,  weegt 70 ton en spuit water uit zijn mond.  Het standbeeld staat in Merlion Park, voor het Fullerton Hotel en met uitzicht op Marina Bay. In het park staat nog een kleiner standbeeld de ‘Merlion cub’. Het originele beeldhouwwerk en zijn welp zijn de meest bekende onder de zeven goedgekeurde Merlion-beelden in Singapore. Op Sentosa Island staat een gigantisch grote Merlion.

Sentosa Island

Sentosa is een recreatie eiland. Een toevluchtsoord voor ontspanning en plezier. Je vindt hier mooi aangelegde stranden, kuuroorden, golfbanen, bars, restaurants en attractieparken. Je kunt op drie manieren op het eiland komen met de Singapore Calbe car, met de monorail de Sentosa Express of lopend via de Sentosa walk. Er zijn speciale combinatietickets verkrijgbaar voor de verschillende attractieparken. Je vind hier ook het uiterste puntje van Azië. Ook zijn er een aantal luxe hotels op Sentosa eiland.

Chinatown

Een kleurrijke wijk met zijn rode lampionnen en gekleurde huizen. Je kunt hier goedkoop winkelen, heerlijk uit eten in één van de goedkope eettentjes maar er zijn ook genoeg andere restaurants. In de China Food Street kan je genieten van allerlei eettentjes s’ avonds is het hier erg leuk en gezellig en je eet voor een paar euro. Verder is een bezoek aan de Buddha Tooth Relic Tempel en de Sri Mariamman Temple ook de moeite waard.

Clarke Quay

Dit is een bekend uitgaansgebied in Singapore. Pakhuizen zijn stijlvol verbouwd tot hippe bars en restaurants aan het water. Overdag is hier niet zo heel veel te beleven. De prijzen voor alcoholische dranken in Singapore liggen hoog. In de G-MAX, de eerste omgekeerde bungee en trampoline-bungee van Singapore kunnen sensatiezoekers een adrelineboost krijgen.

Kampong Glam

Dit is de Islamitische wijk van Singapore en de oudste stedelijke wijk van Singapore. In deze wijk vind je de Sultan Mosque. Voor de shopaholics, ga naar de kleurrijke Haji Lane, hier vind je een rij van eigenzinnige boetieks en hippe bars en cafés.
U kunt in Kampong Glam genieten van lokale lekkernijen zoals nasi padang (gestoomde rijst geserveerd met verschillende gerechten) en Maleisische kueh (hapklare desserts).

Dit zijn lang niet alle dingen die je kan doen in Singapore. Andere aanraders in de stad zijn de Singapore Zoo, de botanische tuinen en een wandeling door het authentieke regenwoud Bukit Timah Nature reserve.

Kortom Singapore is een heerlijke stad voor een stopover. De stad heeft heel veel te bieden voor jong en oud en voor ieder wat wils. Dus heb je plannen voor een reis naar Azië, Indonesië, Nieuw Zeeland of Australië denk dan eens aan een combinatie met een paar dagen Singapore.

Tags:

Leuk artikel? Deel het