Wat betekent het Corona Virus voor uw geboekte reis.

Wat betekent het Corona Virus voor uw geboekte reis.
Corona crisis

(update 12 Mei 2020)

Wat het Corona virus betekent voor uw geboekte reis. 

Het Corona virus houdt op dit moment de hele wereld in de greep. Iedereen ondervindt hier de nadelige gevolgen van. En niemand die mij kan vertellen hoe lang het nog duurt en hoe het verder gaat. Ook u zult vragen hebben en ik vertel u hieronder graag hoe de situatie bij mij momenteel is. Faillissementen, aardbevingen, bosbranden, je noemt het en heeft binnen mijn bedrijf de revue gepasseerd en is er altijd snel een passende oplossing gevonden.

Deze crisis is echter van een compleet andere aard 😢

Algemeen

De maatregelen en beslissingen voor reizen worden genomen op basis van de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en uiteraard die van het betreffende land. De veiligheid en gezondheid van mijn klanten staat hierbij voorop. Ik sta hiervoor in nauw contact met de diverse touroperators en luchtvaartmaatschappijen.  Verder weet ik ook niet hoe het verder gaat en wanneer er weer veilig gereisd kan worden. Dit wijzigt namelijk per dag. Ik volg dit uiteraard op de voet en zal indien nodig gepaste maatregelen treffen. Op de website van Buitenlandse Zaken kunt u per land het reisadvies vinden

Reizen met tot 1 Juli 2020 

Vandaag 12 Mei heeft de ANVR geadviseerd om alle reizen tot 18 Juni te annuleren. Corendon heeft zelfs tot 25 Juni de reizen geannuleerd. Op 13 Mei wordt er op Europees niveau overlegd of, hoe en wanneer de grenzen weer open kunnen eventueel! Verder is er helaas nog weinig bekent. Wordt uw reis geannuleerd of kunt u gewoon weg? Daar kan ik op dit moment in de meeste gevallen nog geen antwoord op geven. Hoe moeilijk ook, het advies hierin is om voorlopig rustig af te wachten. 

Wordt uw reis toch geannuleerd door de reisorganisatie dan ontvangt u hier zo spoedig mogelijk bericht van en krijgt u voor het door u betaalde bedrag een Corona Voucher. Wilt u uw vertrekdatum wijzigen naar een latere periode dan gelden hier bij veel organisaties coulance regelingen voor. Deze kan ik desgewenst voor u opvragen.

Corona Voucher

De ANVR heeft besloten dat het voor de reisorganisaties niet te doen is om reissommen contant terug betalen en dit is dus ook niet mogelijk. 

 Mocht u zelf kiezen voor annulering van de reis, dan zijn deze kosten ook voor uw eigen rekening. Een enkele annuleringsverzekering biedt in dit geval dekking van de gemaakte kosten, maar de meesten niet.

Alsnog vakantie boeken

Iedereen wil op vakantie, u toch ook? Doordat er veel om boekingen plaats vinden naar latere vertrekdata is de vraag groot. Wilt u ook nog weg in de zomer of wellicht het najaar? Wacht dan niet te lang. Het lijkt nog ver weg, maar de tijd gaat snel. Ik help en adviseer u graag bij het uitzoeken van een vakantie later in het jaar. 

Heeft u vragen? 

Met mijn jarenlange ervaring in de reiswereld is deze Corona crisis voor mij ook nieuw. We weten (nog) niet alles en ik kan helaas niet de toekomst voorspellen en ook weten we dus niet hoe het verder gaat. Wel proberen ik u zo goed  mogelijk op de hoogte te houden. Mocht u vragen hebben dan kunt u altijd contact met mij opnemen.

Ik wens u alle goeds voor u, uw familie en vrienden. Pas goed op elkaar en blijf gezond.

Contact opnemen