Wandelvierdaagse van Toscane Oktober 2019

Wandelvierdaagse van Toscane Oktober 2019
Montecatini Alto

De eerste week van Oktober werd in Montecatini Terme Italië de eerste editie van de wandelvierdaagse van Toscane  2019 gehouden. De 350 wandelaars konden vier dagen genieten van het Toscaanse landschap. Er kon 15 of 25 kilometer gewandeld worden.

Op dinsdagmiddag 1 oktober konden de startbewijzen opgehaald worden in Terme La Salute.

Wandeldag 1

Op woensdag was de eerste wandeldag. Helaas begon deze dag met regen en onweer. Daardoor moest de organisatie besluiten om de routes wat te wijzigen. In de middag klaarde het weer op en was het een gezellig feest bij de finish in Terme Salute. De Italiaanse dj Vito maakte er s’middags een geweldig feestje van.  En al snel werd er volop gedanst door de wandelaars op muziek van de snollebollekes en werd er geroeid op we hebben een woonboot. Rond 18.00 gingen de meeste wandelaars terug naar hun hotel.

 dag 1 wandelvierdaagse Toscane

Wandeldag 2

Donderdag wandeldag 2 begon bewolkt met een frisse wind en weer een mooie route. Het was de bedoeling dat de wandelaars van de 15 km terug kwamen met de trein maar bij het station bleek dat ze pas 10 km hadden gewandeld dus gingen veel wandelaars lopend terug in plaats van met de trein. Door de frisse wind kwam de gezelligheid in Terme la Salute wat later op gang maar het was een geslaagde dag.

Dag 2 wandelvierdaagse Toscane  vrijwilligers Toscane wandelvierdaagse Toscane dag 2 

Wandeldag 3

Vrijdag alweer dag 3 op zoek naar Pinokkio.  Met 350 wandelaars tegelijk wandelen we richting het station van Montecatini Terme en gaan met de trein naar de startplaatsen. De 15 kilometer stapt uit in Montecarlo en de 25 km gaat nog een halte verder. Het is een schitterende wandeling die begint in het gezellige Montecarlo waar veel wandelaars hun eerste koffiestop inlassen  na een mooie wandeling door de olijfbomen en de mooie natuur zien we ineens de hoogste Pinokkio  van de wereld. Vanuit Collodi gaat de wandeling verder over het Romeinse pad en de wandeling eindigt bij het station van Pescia. Waarna iedereen individueel terug ging naar Montecatini. In Terme Salute werd volop gedanst op de muziek van DJ vito. Ook de lokale Italianen kwamen op de muziek af en deden gezellig mee.

Via della Fabia Polonaise Montecatini Terme

Wandeldag 4

Dag 4 was het heerlijk wandelweer. De wandelaars maakte  een mooie wandeling met voor de 25 km af en toe wel even een flinke klim. Ondanks de pittige route voor de 25 km kwam de eerste wandelaar toch al om 12.17 binnen. Deze werd ontvangen met een mooie medaille en champagne. Helaas moest ik vroeg weg om terug te vliegen naar Nederland. Het feest in Terme La Salute ging nog door tot begin van de avond. 

Het was een mooie eerste editie van de wandelvierdaagse van Toscane. 

Medailles Toscane Feest Terme La Salute

Lijkt het u ook leuk om een keer mee te wandelen met de wandelvierdaagse van Toscane  vraag dan een reisvoorstel aan. 

Reisvoorstel aanvragen