Verenigde Staten

De Verenigde Staten is een veelzijdige en populaire vakantiebestemming qua natuur, cultuur, steden en bevolking. Veel toeristen keren er na een eerste bezoek ook weer terug.

Er zijn 50 staten met ieder hun eigen klimaat en cultuur. Veruit de meeste bekende staten waar de vakantiegangers vanuit Nederland heen gaan zijn Florida en California. De populairste steden die door Nederlanders bezocht worden zijn New York, Las Vegas, Los Angeles en San Francisco.

Florida The Sunshine State

Bij Florida denk je aan prachtige stranden, natuurgebieden, Miami, Disney World en Orlando.  Florida ligt ingeklemd tussen de Atlantische oceaan en de Golf van Mexico. In dit subtropische gebied schijnt de zon bijna het hele jaar door. In Florida kan je een auto of camper rondreis maken. Ook veel cruises naar het Caribisch gebied vertrekken vanuit Florida.

De stranden van Florida  zijn hagelwit en het water is helder blauw. Langs de kust zijn veel gezellige badplaatsen zoals Miami Beach aan de Atlantische Oceaan. Aan de golf van Mexico liggen Sint Petersburg, Clearwater, Napels, Fort Myers en Sanibel island.  Key West is een ultieme strandbestemming. Het eiland biedt prachtige duiklocaties, musea en goede restaurants.

Vanuit Miami kan je een bezoek brengen aan het Everglades National Park, een uniek natuurgebied dat bestaat uit moeraslandschap en mangrovebossen.

Orlando is de ‘The Fun Capitol of the World’ . De stad is bekend vanwege de attractieparken, shoppingmalls, restaurants en andere activiteiten.  De bekendste pretparken zijn Walt Disney World, Universal Studios en Sea World. In Orlando zijn er veel overnachtingsmogelijkheden van luxe hotels bij de pretparken tot campings en villa’s.

California

Voor natuurliefhebbers mag een bezoek aan één van de Nationale parken zeker niet ontbreken. Maak eens een helikoptervlucht boven de Grand Canyon. Seqouala national Park is ook een populair park om te bezoeken. Hier vind je duizenden jaren oude Seqouia’s.

San Francisco is bekend door de Cable car, Fishermans Wharf, de Golden Gate bridge en Alcatraz.

Texas ‘Lone Star State’

Texas is de op één na grootste staat van de Verenigde Staten. In Texas heerst een cowboy cultuur dus bezoek eens een rodeo of verblijf op een authentieke ranch. Texas heeft veel te bieden zoals de zandstranden aan de Golf van Mexico, woestijngebieden, de valleien van de Rio Grande en eindeloze prairies. Bekende steden in Texas zijn Dallas, Fort Worth, Lubbock, Houston, Austin en San Antonio.

Nevada

Nevada is de droogste staat van de Verenigde Staten. In Nevada vind je de bekende gokstad Las Vegas. In Las Vegas vind je extravagante hotels die op zichzelf al een attractie zijn. De strip is the place to be, hier vind je alle bekende hotels. Ook het oude Vegas rond Fremont street is de moeite waard om te bezoeken.

Louisiana

In Lousiana vind je New Orleans. Wie New Orleans zegt, zegt blues. Deze stad is de bakermat van de blues en Dixieland. Op elke straathoek in het centrum van de stad wordt muziek gespeeld.

De Verenigde Staten heeft reizigers zoveel te bieden dat het bijna teveel is om op te noemen. Vlieg bijvoorbeeld met Iceland air en maak een tussenstop op IJsland.  Of ga eerst naar Los Angeles en San Francisco en geniet daarna van een strandvakantie op Hawaï

Wil je een reis maken naar de Verenigde Staten maken vraag dan een reisvoorstel aan. Geef jouw wensen door dan krijg je van mij een offerte op maat.