Valencia

Valencia is een perfecte combinatie van stad en strand

Valencia is door de brede stranden, vele gezellig bars en pittoreske pleinen echt een aanrader. Deze stad is door de combinatie van strand, natuur, cultuur en evenementen de perfecte stad voor een citybreak. Het is heerlijk om in de ochtend en de avond te genieten van de stad en in de middag lekker te genieten op het prachtige zandstrand.

De meeste bezienswaardigheden van Valencia bevinden zich in het oude centrum en zijn het beste te voet of op de fiets te verkennen.

Toeristische hoogtepunten in Valencia

-Het Plaza de la Virgin is één van de mooiste pleinen in het centrum van Valencia, waar het vooral s’avonds erg gezellig is. Hier vind je veel terrassen maar ook gebouwen zoals de kathedraal en het gotische Palau de la Generalitat.

-In La Seu, de kathedraal van Valencia uit de 13e eeuw, komen de romaanse, gotische en barokke bouwstijl terug. In het museum is ook de Heilige Graal te vinden, de beker waaruit Jezus zou hebben gedronken tijdens het laatste avondmaal. Beklim ook eens de achthoekige klokkentoren naast de kathedraal, de Torre de Miguelete.

-Op de plek waar vroeger de Turia rivier door de stad stroomde, ligt nu een 10 km lange tuin. De Turia Tuinen lopen vanaf het Cabecera Park naar de stad. In de tuinen is van alles te zien zoals bijvoorbeeld de Puente de las Flores en Gulliver, een reusachting speelobject. De inwoners van de stad sporten en ontmoeten elkaar na het werk in de Turia tuinen.

-Het Palau de la Muica behoort tot de beste auditoria in Europa. Het gebouw ligt naast de Turia Tuinen en is één van de meest kenmerkende bouwwerken van Valencia. Het muziekpaleis is perfect geïntegreerd in de omliggende tuinen.

-De enorme Torres de Serreanos is een imposante stenen poort en triomfboog. Deze 14e eeuwse toren is goed bewaard gebleven.

-De Lonja de la Seda is de oude zijdebeurs aan de Plaza del Mercado. Het gebouw in laatgotische stijl, lijkt op een kasteel en bestaat onder andere uit een contractzaal, een binnenplaats met sinaasappelbomen en een markttribunaal.

-De Mercado Central is zeker de moeite waard je kan hier allerlei heerlijke verse dingen kopen.

- In de Mercado Colon kan je wat eten of drinken. Dit is voormalige markthal waar allemaal bars en restaurant zijn gemaakt. Echt een aanrader.

-La Ciudad de las Artes y las Ciencia bestaat uit 5 delen, waaronder een groot zeeaquarium(het Oceanográfico), diverse musea en het multipurpose complex Agora. Hier moet je zowel overdag als in de avonduren een kijkje gaan nemen.

Stranden

Valencia heeft drie stranden Las Arenas, La Malvarrosa en La Patacona. Ze zijn met elkaar verbonden via een boulevard met veel restaurants en cafeetjes. Op de boulevard kan je uitstekend fietsen, wandelen en skaten. Aan het Malvarossa strand vind je restaurant La Pepica het favoriete restaurant van Ernest Hemmingway. Er zijn veel gezellige restaurantjes langs de boulevard.

 

Specialiteiten uit Valencia

Valencia is de geboorteplaats van de paella. Maar liefst dertig procent van de Spaanse rijst komt uit de provincie Valencia en er is een speciale rijstroute. Bezoek één van de tapasbars en probeer eens een Agua de Valencia (cocktail met verse sinaasappelsap en cava) of horchata (melkachtig drankje gemaakt van noten). Santa Catalina is de oudste horchateriá van de stad.

Wist je dat Valencia maar liefst 160 kilometer aan fietspaden heeft. De stad is perfect om met de fiets te ontdekken. Er zijn verschillende fietsroutes bijvoorbeeld door het kilometerslange Turiapark. Ook het natuurpark Albufera en de stranden zijn makkelijk bereikbaar per fiets. Wil je een fiets huren voor een paar dagen doe dit dan bij Do you bike. Dit bedrijf heeft prima fietsen en heel belangrijk je kan er een verzekering afsluiten voor de fiets.

Fietsen in Valencia met een Nederlandstalige gids

Wil je liever de stad ontdekken met een Nederlandse gids! Dat kan natuurlijk via Bajabikes.

Er zijn verschillende fietstours te boeken klik op de button en ontdek wat de mogelijkheden zijn.

De stad al wandelend ontdekken!  In Mei 2024 kunt u vier dagen meewandelen met de Valencia Walking Experience.

Wil je een stedentrip boeken naar Valencia! Vraag dan een reisvoorstel aan.