‘Uw reisdocumenten zijn niet in orde’

‘Uw reisdocumenten zijn niet in orde’
reisdocumenten

‘Uw reisdocumenten zijn niet in orde’.

De vakantie waar u al maandenlang naar uitkeek wordt last-minute door uw neus geboord op het vliegveld. En dat vanwege een minuscuul, in uw ogen verwaarloosbaar foutje…

Een verkeerd ingevuld cijfer in het paspoortnummer is een fout die veel voorkomt. Vooral het invullen van een letter O in plaats van een cijfer 0 zien we vaak. Een letter O komt nooit voor in het Nederlandse paspoort of op identiteitskaart!

Het komt ook regelmatig voor dat mensen helemaal vergeten een visum aan te vragen. Of er te laat achter komen dat het nodig is. En hoe erg het ook is: dan gaat de reis niet door.

Een identiteitsbewijs of paspoort is meestal voldoende als u binnen Europa op reis gaat. Maar voor reizen buiten Europa, zou de vuistregel moeten zijn: controleer altijd ruim van tevoren of u een visum nodig heeft of niet. Voor landen in Zuid-Amerika heeft u bijna nooit een visum nodig maar voor vrijwel alle landen in Azië en Afrika heeft u wel een visum nodig. Er komen steeds meer landen waar u een elektronisch visum voor aan kunt vragen zoals de  Verenigde Staten,  Canada, Turkije, Sri Lanka en Vietnam.

Ik adviseer u om uw visum ongeveer zes weken  en niet later dan twee weken  voor vertrek aan te vragen. Als u zich hieraan houdt heeft u voldoende speling als er iets misgaat bij het aanvragen. Of dat uw paspoort niet meer lang genoeg geldig is voor het land waar u heen reist en u nog de tijd heeft of een nieuwe te laten maken

Check dus altijd goed en op tijd uw reisdocumenten! Natuurlijk geef ik u  graag advies over de juiste reisdocumenten en/of visa vereisten voor de bestemming waar u heen gaat.

Is het bij u weleens  fout gegaan?”