Tunesië

Tunesië is een gastvrij land met eeuwenoude tradities en een rijke historie. Met zijn prachtige ligging aan de Golf van Hammamet en de Middellandse Zee is Tunesië ideaal voor een heerlijke strandvakantie.

Deze prachtige vakantiebestemming ligt op nog geen 3 uur vliegen. Tunesië is vooral populair als all inclusive strandbestemming.

In de hoofdstad Tunis vindt je Arabische, Moorse, Spaanse en Romeinse invloeden. Ga zeker een bezoek brengen aan de oude binnenstad. Hier vindt je smalle kronkelende straatjes, rommelige piepkleine winkeltjes en paleisachtige gebouwen. Een bijzonder gebouw in Tunis is de Tourbet El Bey, dit is het mausoleum van een rijke Turkse familie.  In de medina kan je af dingen op mozaïeken potjes en kan je de Grande Mosquée bezoeken.  De binnenstad van Tunis staat op de UNESCO erfgoedlijst.

Badplaatsen

In de badplaats Sousse zal je veel van de Tunesische Arabische cultuur beleven. Zoek je een modernere badplaats dan moet je in Hammamet zijn. Hammamet is ook een goed uitgaanspunt voor excursies naar Tunis, het oude Carthago en het schilderachtige dorpje Sidi Bou Said.

Skanes ligt tussen Monastir en Sousse en is een rustige moderne badplaatsen winkeltjes, barretjes en discotheken.

Nabeul is een kleine stad en het centrum van de pottenbakkerij en keramiekkunst. Ook vind je hier de kamelenmarkt, hier wordt van alles verkocht behalve kamelen.

In de plaats Carthago vind je veel ruïnes. Er is een antiek amfitheater, de Antoinebaden en de Romeinse villa’s. Ook een bezoek aan het Carthago museum is een aanrader.

Ben je in de buurt van het dorp Matmata dan veranderd de omgeving in een soort maanlandschap. Dit dorp is  beroemd geworden als decor van Star Wars-films. Overal in het dorp zijn grotwoningen waar al eeuwenlang Berberfamilies wonen.

Djerba

Djerba is een eiland in Zuid Tunesië. Het eiland is drie keer zo groot als Texel en je vindt hier zon, zee en strand. De bekendste plaats op het eiland is Houmt Souk. Hier kan je de haven en de souk bezoeken en een Sunset diner cruise maken.

Tunesië is de perfecte bestemming voor jouw strandvakantie!

Wil je op vakantie naar Tunesië vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De Tunesische munteenheid is de Tunesische Dinar.

Reisdocumenten: Voor Tunesië is geen visum nodig en je paspoort moet bij terug komst in Nederland nog geldig zijn.

Vaccinaties: Voor Tunesië zijn in principe geen inentingen verplicht. Kijk voor een actueel advies op de website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: In Tunesië is geen tijdverschil met Nederland

Taal: De officiële taal in Tunesië is Arabisch, waarvan de gesproken vorm sterk afwijkt van de geschreven taal. De spreektaal in Tunesië is een Arabisch dialect welke afhankelijk van de regio wat kan verschillen. Door de Franse bezetting wordt het Frans nog veel gebruikt in het bestuur en de handel. Verder spreekt vooral de jongere generatie goed Engels.

Klimaat: Tunesië staat onder invloed van de Middellandse Zee, de Sahara en het Atlasgebergte. Hierdoor kent het land dan ook drie klimaatzones: het noorden heeft een Middellandse zeeklimaat, het zuiden kent het warme woestijnklimaat en in het midden heerst het koelere en nattere steppeklimaat. In de zomermaanden bent u verzekerd van warm weer in Tunesië. Regen komt haast niet voor en in de zomer liggen de maximumtemperaturen aan de Middellandse zee gemiddeld tussen de 30 en 35 graden.