Treinreizen

Treinreizen

Een bijzondere manier van reizen is met de trein. Het grote voordeel hiervan is dat u alle gelegenheid heeft om alles om u heen te bekijken in tegenstelling tot wanneer u zelf auto rijdt.

De mooiste treinreizen ter wereld zijn:

Rocky Mountaineer (Canada)

Tijdens een tweedaagse reis van Vancouver naar Lake Louise reist u door de indrukwekkende Rocky Mountains met een overnachting in de plaats Kamloops. Aan boord heeft u een panoramisch uitzicht en chefkoks bereiden heerlijke maaltijden. 

Glacier Express (Europa)

Deze treinreis duurt 7 uur, maar gaat door 91 tunnels en over 291 spoorbruggen. Dankzij het glazen dak heeft u een extra mooi uitzicht over de met sneeuw bedekte bergen en zomerse weiden. 

The Pride of Africa (Afrika)

Deze trein is zo chique dat een stropdas verplicht is. Overdag dienen de gasten zich minimaal smart casual te kleden en in de avond geldt een formele dresscode. In uw eigen suite heeft u natuurlijk alle vrijheid om te dragen wat u wilt. Het mooiste is het Afrikaanse uitzicht vanuit de trein.

Belmond Andean Explorer (Zuid Amerika)

De nieuwe slaaptrein Belmond Andean Explorer biedt vier type luxe cabines waarin u kunt genieten van het ruige landschap van Peru en de Andes. Er kunnen 48 passagiers mee op de bijzondere twee of driedaagse treinreis.Tussen de regio’s Arequipa, Puno en Cusco is het mogelijk om een maximum van drie dagen te reizen met de meest luxueuze trein in Peru: de Andean Explorer. Tijdens deze driedaagse reis slaapt u in elegante hutten, geniet u van verfijnde gerechten en krijgt u tijdens uw verblijf de beste service terwijl u kunt genieten van het landschap.

 

Maharaja’s Express (Azië)

Aan luxe ontbreekt het niet in de Maharaja’s Express van Delhi naar Mumbai. Afhankelijk van uw wensen kunt u hier drie tot zeven dagen over de reis doen met tussenstops in prachtige plaatsen zoals Agra (waar de Taj Mahal staat), Jaipur, Udaipur en Ranthambore. 

The Ghan (Australië)

Reis dwars door Australië heen met The Ghan. De trein er 54 uur over om de 2979 kilometer af te leggen van Darwinin het noorden naar Adelaide in het zuiden. De trein is niet super de luxe maar wel erg comfortabel.

En natuurlijk zijn er ook de lokale treinen zoals de verbinding tussen Bangkok en Chang Mai (in het Noorden van Thailand). Met deze trein kunt u zowel overdag als ’s nachts reizen.

Japan

Reizen per trein is de perfecte manier om Japan’ het land van de rijzende zon’ te verkennen. Het spoorwegnetwerk in Japan is zeer uitgebreid en de treinen rijden veilig en punctueel. Zeker als u met de Shinkansen hogesnelheidstrein reist  kunt u alle belangrijke steden per trein bereiken. Van tevoren kunt u in Nederland een treinkaart voor meerdere weken kopen. 

Of reis met de Trans Siberië Express van bijvoorbeeld Moskou tot Beijing.

Peru

Een spectaculaire maar lange treinreis is de Central Andino trein van Lima naar Huancayo, deze spoorlijn gaat naar het hart van Peru en is de op één na hoogste spoorlijn van de wereld. De treinreis duurt 11 uur en overwint 4780 hoogtemeters en maakt gebruik van 58 bruggen en 69 tunnels. Deze treinreis is erg luxe en een unieke reis voor elke treinliefhebber. 

 

Het is natuurlijk ook mogelijk om een stedentrip te maken met de trein zoals met de Thalys naar Parijs of de Eurostar naar Londen. Maar ook de autoslaaptrein naar Frankrijk of Italië of de wintersporttrein is een ontspannen manier van reizen.

Wilt u zelf ook zo een mooie treinreis maken vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.