Cruisen

Cruisen

Wat zijn de voordelen van een cruise vakantie

De hele wereld verkennen zonder telkens uw koffer opnieuw in en uit te hoeven pakken. Maar cruisen heeft nog meer voordelen: dwaal rond in exotische havens, verken de cultuur en historie van verschillende landen en na een lange dag met vele nieuwe indrukken, wordt u verwend met heerlijke maaltijden en een perfecte service aan boord.

Er is veel te doen aan boord van een cruiseschip,  er zijn  bars, restaurants, theater en casino en op sommige schepen vindt u zelfs  ijsbanen, klimwanden, spa’s en disco’s.

De meeste rederijen kennen bovendien een kinderanimatieprogramma voor diverse leeftijdsgroepen (3 t/m 5 jaar, 6 t/m 10 jaar, 11 t/m 14 jaar en 14 t/m 17 jaar). Voor kinderen onder de 3 jaar zijn geen speciale faciliteiten maar er kan wel, tegen betaling, oppas geregeld worden.

Cruisen wordt steeds populairder en niet alleen bij de oudere maar ook bij de jongeren mensen .Cruisen kan het hele jaar door, naar vele verschillende bestemmingen.

Waar wilt u cruisen

Er is een grote verscheidenheid aan routes die de cruiseschepen varen . U kunt het zo gek niet bedenken van Antarctica tot de Noordkaap en van de Caribbean tot Azië. Vrijwel elke dag doet het schip een andere haven aan. In de aanleg haven is de keuze aan u: gaat u mee op excursie of de bestemming op eigen gelegenheid verkennen of blijft u op het cruiseschip en geniet van het zwembad of de spa.

Welke rederij kiest u ?

Er zit verschil tussen de diverse cruiserederijen; qua aantal sterren, serviceniveau en faciliteiten aan boord bij elke rederij past een eigen doelgroep.

Zo kent een aantal schepen het freestyle cruisen (dineren waar en wanneer u wilt zonder dresscode). Freestyle cruisen is zeer geschikt voor gezinnen met kinderen. Andere rederijen hanteren nog steeds captain’s diner en gala diner waarbij in smoking of galajurk deelgenomen wordt aan het diner. Maar niets is verplicht! Er zijn steeds meer rederijen die cruises op basis van all inclusive aanbieden.  Dit is dan inclusief fooien en drankjes.

Voorbeelden van rederijen zijn o.a. Holland America Line, MSC cruises, Princess cruises, Costa cruises, Royal Caribbean, Carnival, Celebrity cruises, Oceania, Norwegian cruise line, Cunard, Starclippers, Seaborn, Aida en Azamara.

Een website waar u eerlijke recensies en uitgebreide beschrijvingen kunt vinden over de rederijen is cruisereiziger

Riviercruisen 

Een andere manier van cruisen die steeds populairder wordt is een riviercruise. De schepen worden steeds mooier en luxer.  Heeft u geen zin om te vliegen en wilt u graag inschepen in Nederland dan kunt u een riviercruise maken over de Rijn of over de Maas en Waal en dan verder Europa in. Een populaire riviercruise is de cruise over de Donau. De Donau is 2829 kilometer lang en stroomt door tien landen. Of maak een riviercruise over de Douro in Portugal en ontdek de vele wijngaarden langs de rivier. 

Maar ook buiten Europa is het mogelijk om een riviercruise te maken bijvoorbeeld  een Nijlcruise, cruise over de Amazone of een riviercruise door de Mekongdelta. 

Wilt u meer weten over cruisen of een cruise boeken vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.