Tanzania

"Karibu Welkom in Tanzania - land van de Serengeti, Kilimanjaro en Zanzibar"

Tanzania is het ultieme safari land!   Het land is wereldberoemd door zijn wildparken en door de enorme variëteit aan wilde dieren.

Tanzania heeft beroemde wildparken, waaronder het Serengeti National Park en de Ngorongoro krater in het noorden van het land. Serengeti is vooral bekend om de jaarlijkse “Grote Migratie” die tussen Serengeti en Masai Mara in Kenia plaatsvindt. Tijdens de migratie trekken zo’n anderhalf miljoen gnoes en zebra’s de grens over, wat een onvergetelijk beeld oplevert. Met meer dan drie miljoen dieren die op de savannes van het park leven is er een grote kans om de ‘Big Five’ te zien. Ook voor vogelliefhebbers is Tanzania een perfecte bestemming er leven ruim vijfhonderd soorten vogels in het park.

In het zuiden vind je wat mindere bekende parken zoals het Ruaha Nationaal park en het Selous Game reserve. Deze regio is nog redelijk onontdekt en er komen nog niet heel veel toeristen.  Het Selous Game reserve is zelfs het grootste wildreservaat van Afrika. Het is drie keer groter dan de Serengeti. Selous is ook de beste plek om een zeer bijzondere wilde hond te spotten. Het is hier ook mogelijk om boot en wandelsafari’s te maken. De accomodaties in het zuiden zijn meestal kleinschalig en eco vriendelijk.

In Tanzania vind je ook de hoogste berg van Afrika Mount Kilimanjaro. De top van deze berg, die 5896 meter hoog is, is bedekt met sneeuw. De Kilimanjaro is een geliefde berg voor avonturiers om te beklimmen.

Strandverlenging

Zanzibar hoort bij Tanzania en wordt ook wel Unguja genoemd.Na alle mooie safaris kan je de reis afsluiten op de prachtige stranden van Zanzibar? Dankzij de vele volkeren die het eiland bezochten heeft het eiland een interessante mengeling van geschiedenis en bewoners.

Het eiland ligt in de Indische oceaan en ik heb nog nooit een bestemming bezocht waar ik elke ochtend als ik wakker werd die blauwe zee zag en zoiets had van wow wat blauw.

De hagelwitte stranden en de goede duiklocaties maken Zanzibar tot een ideale strandbestemming. Ook de hoofdstad is Stonetown is de moeite waard. De stad staat op de wereldergoedlijst van UNESCO. Het is aan te raden om een nachtje in Stonetown te logeren.

Lees hier meer over Zanzibar 

Wil je een reis maken naar Tanzania of  Zanzibar vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: de munteenheid is de Tanzaniaanse Shilings.

Reisdocumenten:  Je paspoort moet bij vertrek vanuit Tanzania nog 6 maanden geldig zijn. Ook moet je in het bezit zijn van een visum. Dit visum kan je van tevoren aanvragen of ter plaatse aanschaffen. De kosten zijn $ 50

Vaccinaties: In Tanzania komt malaria voor. Je dient jezelf goed te beschermen tegen muggenbeten. Ook is het gebruik van tabletten om malaria te voorkomen  nodig. Voor actueel advies kan je op de website van Thuisvaccinaties  terecht.

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het 1 uur later en tijdens onze wintertijd is het 2 uur later.

Klimaat: Tanzania kent een tropisch klimaat en de gemiddelde temperatuur ligt tussen de 22 en 32 graden. Het regenseizoen is van Maart -Mei en Oktober en November.