Soft adventure week Vuokatti

Wat kan je doen tijdens een softadventure week in Vuokatti Finland

Eind Januari 2019 was ik in Vuokatti Finland waar we een soft adventure week geboekt hadden. Vanaf Amsterdam vlogen we in 2 uur en 20 minuten naar Helsinki en met een korte overstap vlogen we daarna door naar Kajaani.

In Kajaani stond de airportbus voor de deur klaar en in 40 minuten waren we bij onze accommodatie in Vuokatti . Wij hebben gekozen voor een verblijf in de appartementen Vuokattimaa. Dit zijn comfortabele appartementen met alles erop en eraan zelfs een eigen sauna waar je heerlijk kan genieten na een dag in de kou. Het resort is ruim opgezet en de eigenaar Petri ging bij aankomst gelijk even mee naar de supermarkt omdat de eerste boodschappen te halen. 

Dag 1 omgeving van Vuokatti verkennen

Wij hadden een dag extra geboekt zodat we eerst even wat konden relaxen.  Eerst hebben we een wandeling gemaakt langs het meer en koffie gedronken bij Vuokatti suites en een kijkje genomen bij de skipiste

Na de middag mochten we de auto van Petri meenemen en hebben we de omgeving verkend. Uiteraard hebben we ook even een kijkje genomen bij de skitunnel waar Vuokatti zo bekend om is. Hier trainen professionals om zich voor te bereiden op de Olympische Spelen. Eind Januari is het laagseizoen dus het was overal erg rustig. We hebben gegeten in Fins specialiteiten restaurant Kuppo waar rendier en beer op het menu staan. Na een heerlijk diner was onze eerste dag in het koude Finland voorbij

Dag 2 Husky safari Nuppo & Nallo trail

We werden om 10.15 opgehaald bij ons appartement voor de eerste kennismaking met de huskys. De warme kleding en laarzen hadden we de eerste dag al opgehaald dus als een soort marsmannetjes waren we klaar voor ons husky avontuur. De huskyfarm is gelegen in het bos en is ruim opgezet. We kregen eerst een video te zien en daarna nog uitleg van onze gids hoe je moet remmen en sturen met de slee. De honden waren dol enthousiast dus eerst reed onze gids een rondje met de honden om ze een beetje rustig te krijgen.


Daarna mochten we zelf om de beurten meerdere rondjes rijden. In het begin een beetje eng maar later was het super gaaf. Na onze training hebben we kennis gemaakt met de 100 huskies die op de farm wonen. Erg leuk om te zien, na een warme chocolade melk werden we weer terug gebracht naar ons appartement.

Dag 3 sneeuwscooter safari 

 Vandaag werden we om 10.00 opgepikt bij ons appartement. voor een paar uurtjes rondrijden op een sneeuwscooter. We waren met een grote groep en na uitleg over de werking van de sneeuwscooters gingen we op weg. Normaal gesproken ga je samen op één sneeuwscooter maar als je het van te voren aangeeft kan je ook ieder op een eigen sneeuwscooter zoals wij gedaan hebben. Het eerste stuk ging over het meer en daarna reden we de bossen in. Onderweg was het onwijs mooi en bovenop de berg maakte we een korte fotostop. Daarna hadden we een korte stop in een restaurant op de berg. Het was een mooie actieve dag. 

Dag 4 Husky avond safari 12 km

We hebben een upgrade gekregen voor de husky safari naar de avond in plaats van overdag dus we worden pas om half 6 opgehaald. In de ochtenduren maken we een wandeling over het meer en gaan we even bij de skipiste kijken wat de kosten voor skipassen zijn.  Om half 6 is het zover en worden we opgehaald bij ons appartement na een korte uitleg nog over de slee mogen we helpen de honden klaar te maken voor de safari. In totaal gaan er 18 honden mee die allemaal blaffen en enthousiast zijn om te gaan. De gids gaat voorop en na een uur komen we weer terug bij het Vuokatti husky centrum waar heerlijk soep en broodjes voor ons klaar staat. Het was erg bijzonder om deze safari in het donker te mogen maken.

Dag 5 sneeuwschoenwandeling

Onze laatste activiteit deze week in Vuokatti is een sneeuwschoen wandeling in het safari centrum halen we de schoenen op en met de auto gaan we naar de top van de berg. Onze gids gaat laat ons een grot zien met ijssculpturen en een berenhol. Daarna maken we een stop bij een meer waar we schitterende foto’s konden maken en in een hutje warme bessensap krijgen en chocolade. Daarna wandelen we weer terug door het bos. Het was een geweldige tocht en minder zwaar dan we verwacht hadden.

Vanavond dineren we bij Vuokatti suites samen met een collega uit de reiswereld die vandaag aangekomen is. Uit eten gaan in Finland is niet echt goedkoop maar het was lekker en gezellig  dus moet kunnen voor een keer. 

Dag 6 terug naar huis 

Aan alle leuke dingen komt een einde dus ook aan deze vakantie in Vuokatti. We hebben een top week gehad en genoten van alle activiteiten af en toe was het wat koud maar met de warme kleding die je krijgt van Vuokatti Safari’s is het goed te doen. 

Deze soft adventure week is ook heel geschikt als teambuilding, familie of bedrijfsuitje.

Wil jij kennis maken met een winter adventure in Vuokatti Finland in winter 2022/2023 boek dan op tijd je reis.

Lijkt deze reis je wat of wilt je meer informatie over deze bijzondere wintersport ervaring! Vraag dan een reisvoorstel aan voor de juiste prijzen en informatie. 

Tags:

Leuk artikel? Deel het