Sint Maarten

Sint Maarten is groen, glooiend en heeft prachtige baaien met azuurblauw water en is de culinaire hoofdstad van de Caribbean.

Het eiland hoort bij twee landen tegelijk, het bestaat uit een Franse en Nederlandse helft. Het eiland is 86 km2 groot waarvan 34 km2 aan Nederland toebehoort.

Er zijn maar liefst 37 parelwitte zandstranden, een heldere azuurblauwe zee en bounty eilandjes voor de kust van het eiland. Het eiland staat ook bekend als culinaire hoofdstad van de Caribbean, met meer dan 400 toprestaurants.

Ook watersporters komen op het eiland niets tekort. Het is een geliefde bestemming voor zeilers en catamaran fans. Dankzij de rijke onderwaterwereld kan je hier fantastisch duiken en snorkelen . Ook diepzeevissen is er een populaire activiteit.

De hoofdstad van het Nederlandse deel is Philipsburg. Dit is de ideale plek om te winkelen, fantastisch te eten en het bruisende nachtleven te ontdekken. In Great Bay varen de cruiseschepen elke dag aan en af. De plaats heeft maar vier hoofdstraten. De belangrijkste straten zijn Frontstreet en Backstreet  waar je eindeloos tax free kunt winkelen.

Sinds kort is het mogelijk om Sint Maarten per fiets met lokale gidsen te ontdekken met Baja Bikes.

Baja Bikes

Sint Maarten is ook een uitstekende bestemming voor je huwelijksreis of om te trouwen.

Het eiland is een populaire cruise bestemming en inmiddels is haven weer geheel hersteld na orkaan Irma. Dus de grote schepen die cruisen door het Caribisch gebied kunnen weer aanmeren. Het taxfree winkelgebied van Philipsburg is erg in trek bij cruise passagiers.

 Eilandhoppen

Samen met Saba en St. Eustatius behoort het eiland tot de Bovenwindse eilanden.  Door de centrale ligging van het eiland kan je makkelijk de omliggende eilanden bezoeken. Je ‘hopt’ zo per boot of vliegtuig naar Saba, St. Eustatius, St. Kitts & Nevis, St. Barths en Antigua.

Wilt je zelf op vakantie naar Sint Maarten of eiland hoppen vraag dan een reisvoorstel aan.