Senegal

Senegal heeft als vakantieland veel te bieden met zijn 750 km lange kuststrook, rijke geschiedenis en cultuur.

Het land wat bij iedereen bekend is door de Dakar-ralley. De hoofdstad Dakar is een levendige stad. Op twee kilometer van Dakar ligt het eiland Gorée wat zeker een bezoek waard is als je in Senegal bent. Op het eiland vind je mooie koloniale huizen en smalle straatjes. Het belangrijkste monument is het roze slavenhuis La Maison des esclaves.

Op een uur rijden van Dakar ligt het roze meer, de kleur wordt veroorzaakt door een bacterie, die produceert een rood pigment om het zonlicht te absorberen, waardoor het meer een unieke roze kleur krijgt.

Voor een strandvakantie ga je naar Saly, een populaire badplaats aan de Petite Côte Senegal of naar de witte zandstranden van Somone.

Joal-Fadiout is een dorpje aan de westkust. Het vormt het einde van de Petite Côte. Joal is gelegen op het vasteland, terwijl Fadiout op een schelpen eilandje ligt dat via twee bruggen verbonden is met het vasteland. Joal-Fadiout is bekend vanwege de graanschuren op palen in het water en de enorme katholieke en islamitische begraafplaats.

In Senegal kan je op safari in het Bandia Game Reserve hier vind je niet de Big Five maar er zijn genoeg dieren te spotten. Zoals de giraffen, buffels, zebra’s, aapjes en veel verschillende vogelsoorten.

Het is maar zes uur vliegen en er is maar één uur tijdverschil zodat je geen last hebt van een jetlag.
In 2017 is de nieuwe internationale luchthaven Blaise Diange in gebruik genomen. Hierdoor is de transfertijd naar de bekende badplaatsen aanzienlijk korter geworden.

Senegal wordt aangeboden door TUI als winterzon bestemming. Uit eigen ervaring kan ik je er alles over vertellen.

Meer weten vraag dan een reisvoorstel aan.