Laat je betoveren door Saoedi Arabië

Saoedi-Arabië is een bestemming die je betovert met zijn ongeëvenaarde schoonheid, rijke geschiedenis en culturele schatten.

Het land heeft voor iedereen iets te bieden. Van de heilige steden Mekka en Medina tot de bruisende metropolen  Riyadh en Jeddah, van de uitgestrekte kustlijn langs de Rode Zee tot het adembenemende landschap van Al Ula.

De bestemming is pas sinds 2019 open voor toeristen en de regels in het land worden steeds soepeler. De Saudi's mogen nu buitenhuis vertier zoeken en er komen steeds meer trendy restaurants en plekken om alcohol vrij wat te drinken. Veel grote hotelketens zijn aanwezig in het land. En aan de rode zee en in Jeddah worden er prachtige resorts gebouwd. Zelf heb ik me geen moment onveilig gevoeld. Saoedi-Arabie heeft veel indruk op mij gemaakt. De mensen, het eten, de gastvrijheid en alle bijzondere plekken die we bezocht hebben tijdens onze famtrip.

Mekka en Medina

Saoedi-Arabië staat wereldwijd bekend als de geboorteplaats van de islam, en daarom zijn Mekka en Medina de heiligste steden voor moslims over de hele wereld.  Niet-moslims mogen Mekka niet bezoeken. Medina mag wel bezocht worden door toeristen en dat is zeker een aanrader. Hier vind je de beroemde Al-Masjid an-Nabawi moskee waar de Profeet Mohammed rust. Je mag niet naar binnen maar het is heel indrukwekkend om al de mensen te zien die naar binnen gaan voor het gebed. De moskee heeft een capaciteit van ongeveer 600000 mensen. Naast de moskee vind je The Prophet Mosque Expansion project museum. Het museum is interactief de informatie is gerelateerd aan de Moskee van de Profeet. Helaas mocht je in het museum geen foto's maken het is echt een aanrader om te bezoeken als je in Medina bent. In Medina is een hypermodern treinstation waarvandaan de bedevaartgangers met de trein naar Mekka kunnen reizen.

Riyadh

Riyadh is de hoofdstad van Saoedi-Arabië,  een stad van verrassingen en contrasten. Deze bruisende metropool, gelegen in het hart van het koninkrijk, combineert traditionele charme met moderne innovatie, waardoor het een bestemming is die elke reiziger moet bezoeken. Een bezoek aan het Al-Masmak-fort geeft je inzicht in de rijke geschiedenis van de regio en de tradities die de stad hebben gevormd.

Al Masmak fort

De stad heeft zich ook ontwikkeld tot een moderne stad met indrukwekkende wolkenkrabbers, luxe winkelcentrums en ultramoderne faciliteiten. Vanaf de 99e verdieping van de Skybridge in de Kingdom Tower heb je een prachtig uitzicht over de stad. Wil je kennismaken met het de inwoners van Riyadh boek dan een lunch of diner bij Hihome en geniet van het heerlijke Arabische eten bij een familie thuis.

Diriyah Historical District

Net buiten de stad vind je Diriyah Historical District, een UNESCO-werelderfgoedlocatie. Wandel door de smalle steegjes, bewonder de traditionele architectuur en proef lokale gerechten in authentieke restaurants. Echt prachtig om door heen te lopen en zeker een must visit.

Jeddah

Jeddah is de poort naar Mekka en Medina. Je vindt hier een hele ander sfeer met moderne restaurants en clubs. In de historische wijk Al-Balad kan je heerlijk door de smalle straatjes slenteren en kennismaken met de traditionele architectuur. De stad is gelegen aan de Rode Zee kust. Jeddah is ook de thuisbasis van het spectaculaire Jeddah Corniche Circuit, waar de Formule 1-races plaatsvinden. De Jeddah waterfront is een 4 kilometer lange promenade langs de kust. Je kan hier wandelen, fietsen of genieten van de zonsondergang.

Al Ula en Hegra

Al Ula is een schatkamer van historische pracht en natuurlijke wonderen, gelegen in het noordwesten van Saoedi-Arabië. Het is hier echt adembenemend mooi. Deze betoverende bestemming ademt geschiedenis en onthult een fascinerend verhaal dat teruggaat tot duizenden jaren geleden.

Hegra, voorheen bekend als Madain Saleh, is een UNESCO-werelderfgoed en een archeologische schat van onschatbare waarde. De rotsgraven, uitgehouwen in zandstenen kliffen, getuigen van de oude Nabatese beschaving. Dwaal door de valleien van Hegra en ontdek de pracht van monumentale tombes, inscripties en eeuwenoude architectuur.
Wij bezochten met Landrovers diverse plekken. Deze tours moet je wel van tevoren reserveren.

Rondon Al Ula vind je  de uitgestrekte Rub' al Khali-woestijn, ook bekend als de Lege Kwartier. Maak een onvergetelijke woestijnsafari en ervaar de betoverende zonsondergang over de eindeloze zandduinen. Vergeet niet een kijkje te nemen bij de Elephant Rock.

Duik in de lokale cultuur van Al Ula door een bezoek te brengen aan het Maraya-concertpaviljoen. Dit moderne architectonische wonder biedt niet alleen een unieke akoestische ervaring, maar ook een adembenemend uitzicht op de omringende rotsformaties. Er worden regelmatig in Al Ula grote festivals of concerten gehouden.  Hier vind je ook prachtige resorts zoals Habitat Al Ula en Banyan Tree Alula.
Wij hebben beide resort bezocht en het is prachtig.

 

 

Wil je op reis naar Saoedi Arabië ! Ik vertel je graag meer over deze bijzondere bestemming die ik zelf heb mogen ontdekken.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid is de Saudi Rial

Reisdocumenten:  Voor Saudi Arabie heb je een visum nodig. Dit visum is een jaar geldig en inclusief kosten voor een medische verzekering. Je mag maximaal 90 dagen aaneengesloten in het land verblijven. Je paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn.Om alleen binnen te komen moet je minimaal 18 jaar oud zijn. De prijs voor een visum ligt rond de € 120,00 

De eVisa kan je hier aanvragen. 

Vaccinaties:   Neem voor actueel advies even een kijkje op de  website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: In Saoedi Arabie is het 1 uur later 

Taal:  de officiële taal is Arabisch maar veel mensen spreken goed Engels 

Klimaat: Er is een woestijnklimaat met droge zomers en milde winters

Alcohol:  De verkoop, aankoop en consumptie van alcohol en drugs is illegaal in Saoedi-Arabië.

Is Saudi veilig?

Ja, Saoedi-Arabië is veilig voor mannelijke en vrouwelijke toeristen. Saoedi-Arabië heeft zijn deuren wijd opengezet om toeristen uit landen over de hele wereld te ontvangen.  Natuurlijk moet je, net als bij reizen naar elk ander land ter wereld, de lokale wetten en cultuur respecteren, inclusief specifieke gebruiken rond de Ramadan, en rekening houden met je omgeving. Zorg er ook voor dat je vóór jouw reis het reisadvies raadpleegt.

Op deze website vind je alle informatie die je nodig hebt als je op vakantie wil naar Saoedi-Arabië