Saint Lucia

Saint Lucia is een bijzonder natuurparadijs en heeft prachtige uitgestrekte stranden, chique bars en restaurants en een ruige indrukwekkende natuur.

Op het eiland staan twee vulkanische bergtoppen die loodrecht uit de oceaan oprijzen de Pitons deze staan op de Werelderfgoedlijst.

Het eiland is beïnvloed door vele culturen. Op het eiland rijden ze links en hebben ze een passie voor cricket. Maar er is ook een Caribische invloed die vind je terug in de drankjes en in de muziek zoals de calypso, soca en reggae.

Het weelderige landschap en bergachtige terrein creëren de perfecte basis voor avontuur. Of je nou op een ATV wilt rijden, paardrijden in de zee, op een jeep safari tour, mountainbiken of op een opwindende helikoptertocht het is allemaal mogelijk.

Voor klanten die meer willen weten over de geschiedenis van het eiland zijn er veel culturele reizen beschikbaar. Breng een bezoek aan Fond Doux Plantation een nog steeds  werkende cacao plantage of Fond Latisab Creole Park waar je meer te weten komt over het culturele en historische erfgoed.

Saint Lucia is ook een geweldige bestemming voor vogelliefhebbers. Er zijn 180 vogelsoorten waarvan er 7 alleen hier leven.

Ook als duik en snorkel bestemming heeft het eiland veel te bieden. Er zijn spectaculaire duikplaatsen zoals de bekroonde  The Key Hole Pinnacles. Schildpadden, dolfijnen en walvissen zijn er ook volop . Er zijn 33 soorten walvissen ter wereld en meer dan 20 wonen in en bezoeken de heilige wateren rond het eiland. Van Maart tot Augustus leggen de Leatherback schildpadden hun eieren op Grand Anse strand.

De bewoners van het eiland houden van feesten en wekelijks is er ook wel iets te doen op het eiland. Elke vrijdagavond is De Gros Islet Street Party het oudste straatfeest van het eiland.  Dit feest word bezocht door toeristen en locals en er is een ruime keuze aan eten en drinken te koop.  Er zijn nog twee soortgelijke wekelijkse feesten.

 

Trouwen op Saint Lucia.

Saint Lucia biedt bruidsparen de vrijheid om hun bruiloft te regelen zoals ze willen. Hoewel de traditionele kerktrouw service al snel populair is, zijn er een aantal unieke locaties op het eiland waar bruidsparen ‘ik wil’ kunnen zeggen.  Je kan trouwen bij een prachtige waterval, op een prachtig strand, in een prachtige botanische tuin, op een privéjacht of in een elegant plantagehuis.

Ook voor een huwelijksreis is dit een ideale bestemming.

Vliegen kan helaas niet rechtstreeks maar moet met een overstap in Engeland.

Wil je naar Saint Lucia op vakantie vraag dan een reisvoorstel aan.