Rottnest island, het eiland van de quokka

Rottnest Island is de thuisbasis van ’s werelds gelukkigste dier, de quokka. Het eiland ligt in West Australië op slechts 23 km van het vasteland.

Het eiland dankt zijn naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem de Vlamingh. Hij ontdekte deze schattige dieren en was er van overtuigd dat het ratten waren. Daarom gaf hij het eiland de naam rattennest. De Engelse hebben dit later verandert in Rottnest Island. Het eiland is ook een voormalige strafkolonie. Van 1838 tot tot 1931 werden er ongeveer 4000 inheemse aboriginals gevangen gehouden. 

Hoe kom ik op Rottnest Island 

Het eiland is te bereiken met de ferry vanaf Fremantle, Perth en Hillarys boat Harbour afhankelijk van jouw vertrekplaats duurt de overtocht tussen een half en anderhalf uur. Je kan van tevoren een ticket reserveren en daarbij gelijk een fiets reserveren zodat je bij aankomst op Rottnest Island niet in de rij hoeft. Op het eiland is gemotoriseerd vervoer niet toegestaan, met uitzondering van enkele bussen. Vanaf de ferry zijn er diverse fietsroute’s en je kan het eiland ook verkennen met een Segway.

Bij aankomst op het eiland vind je een informatiecentrum en diverse horeca gelegenheden waar je wat kunt eten of drinken. 

Wat kan je allemaal doen op Rottnest Island!

Er zijn 63 hagelwitte stranden en meer dan 20 rotsachtige baaien.  Je kan hier fietsen, snorkelen, duiken, zwemmen of heerlijk tot rust komen op één van de bijna verlaten stranden. Niet overal op het eiland zijn mogelijkheden om wat te eten of te drinken dus hou daar rekening mee als je op pad gaat. 

Op het eiland vind je twee vuurtorens. De Bathurst lighthouse ligt aan de noordoostkant van het eiland bij Bathurst Point en de Wadjemup lighthouse ligt in het midden van het eiland.  Rottnest Island is geschikt voor een dagtrip maar het is ook mogelijk om er een paar nachten te blijven.
De overnachtingsmogelijkheden zijn een glamping op Discovery Rottnest Island en het onlangs geopende Samphire Rottnest Resort.
Je kan het eiland ook vanuit de lucht bekijken vanuit een vliegtuig . Verder kan je een georganiseerde tour met gids boekenos een catamaran tour . Op het eiland vind je ook zoutwatermeren en één daarvan is Pink Lake. Deze plek is een aanrader om langs te fietsen en een foto van te maken. 
 

Kennis maken met de quokka

Een quokka is ongeveer net zo groot als een konijn, beweegt als een Kangaroo en is super schattig. Als je rond fietst op Rottnest Island en goed langs de kant van de weg en onder de bomen kijkt dan zie je ze vanzelf zitten.De quokka’s zijn niet bang voor mensen. Ze eten planten en mogen niet gevoerd worden. Op het voeren van de quokka’s staat een boete maar het wordt soms wel gedaan en dan kunnen ze erg ziek worden. Overdag slapen de quokka’s meestal in het hoge gras dus je moet echt wel goed kijken of je ze ziet. De quokka is heel populair en de mascotte van Rottnest Island . De quokka heeft altijd een glimlach op zijn gezicht vandaar dat ze bekend staan als de blijste dieren ter wereld. 

Het eiland is een aanrader, de stranden zijn geweldig maar de quakka’s zijn echt super en fotogeniek.  Neem een vroege boot heen en een late boot terug zodat je alle tijd hebt om op je gemak het eiland rond te fietsen.

Zelf kennis maken met deze grappige lachende beestjes vraag dan een reisvoorstel aan en ontdek
West Australië en dit prachtig eiland.

Tags:

Leuk artikel? Deel het