Rottnest island, het eiland van de Quakka

Rottnest Island in West Australië is een eiland waar ongeveer 12000 quakka’s leven. Het eiland dankt zijn naam aan de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem de Vlamingh. Hij ontdekte deze schattige dieren en was er van overtuigd dat het ratten waren. Daarom gaf hij het eiland de naam rattennest. De Engelse hebben dit later verandert in Rottnest Island. Het eiland is ook een voormalige strafkolonie. Van 1838 tot tot 1931 werden er ongeveer 4000 inheemse aboriginals gevangen gehouden. 

Hoe kom ik op Rottnest Island 

Het eiland is te bereiken met de ferry vanaf Fremantle, Perth en Hillarys boat Harbour afhankelijk van jouw vertrekplaats duurt de overtocht tussen een half en anderhalf uur. Je kan van tevoren een ticket reserveren en daarbij gelijk een fiets reserveren zodat je bij aankomst op Rottnest Island niet in de rij hoeft. Op het eiland is gemotoriseerd vervoer niet toegestaan, met uitzondering van enkele bussen. Vanaf de ferry zijn er diverse fietsroute’s. 

Bij aankomst op het eiland vind je een informatiecentrum en diverse horeca gelegenheden waar je wat kunt eten of drinken. 

Wat te doen op Rottnest Island 

Er zijn 63 hagelwitte stranden en meer dan 20 rotsachtige baaien.  Je kan hier fietsen, snorkelen, duiken, zwemmen of heerlijk tot rust komen op één van de bijna verlaten stranden. Niet overal op het eiland zijn mogelijkheden om wat te eten of te drinken dus hou daar rekening mee als je op pad gaat. 

Op het eiland vind je twee vuurtorens. De Bathurst lichthouse ligt aan de noordoostkant van het eiland bij Bathurst Point en de Wadjemup lighthouse ligt in het midden van het eiland.  Rottnest Island is geschikt voor een dagtrip maar het is ook mogelijk om er een paar nachten te blijven. Het is ook mogelijk om het eiland vanuit een vliegtuig te bekijken. Verder kan je een georganiseerde tour met gids boeken, een catamaran tour of het eiland ontdekken op een Segway. Op het eiland vind je ook zoutwatermeren en één daarvan is Pink Lake. Deze plek is een aanrader om langs te fietsen en een foto van te maken. 
 

Kennis maken met de Quakka

Een quakka is ongeveer net zo groot als een konijn, beweegt als een Kangaroo en is super schattig. Als je rond fietst op Rottnest Island en goed langs de kant van de weg en onder de bomen kijkt dan zie je ze vanzelf zitten.De quakka’s zijn niet bang voor mensen. Ze eten planten en mogen niet gevoerd worden. Op het voeren van de quakka’s staat een boete maar het wordt soms wel gedaan en dan kunnen ze erg ziek worden. Overdag slapen de quakka’s meestal in het hoge gras dus je moet echt wel goed kijken of je ze ziet. De quakka is heel populair en de mascotte van Rottnest Island . De quakka heeft altijd een glimlach op zijn gezicht vandaar dat ze bekend staan als de blijste dieren ter wereld. 

Het eiland is een aanrader, de stranden zijn geweldig maar de quakka’s zijn echt super en fotogeniek. 

Zelf kennis maken met deze grappige lachende beestjes vraag dan een reisvoorstel aan.

Leuk artikel? Deel het

Posted in

Apollo at home

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Recente blogs

Bayan Tree AlUla view

Maak kennis met de gastvrije bevolking, eeuwenoude cultuur en prachtige natuur van Saoedi-Arabië

Saoedi Arabië in een notendop Toen ik begin juli de kans kreeg om deel te nemen aan een ...
Lees meer
Parga Griekenland

Parga, het andere Griekenland

Parga is een ander stukje Griekenland. Parga is een prachtige vakantiebestemming gelegen op het vaste land aan de ...
Lees meer
Disney Magic

Ontdek de magie op de Disney Magic

Ontdek de magie op de Disney Magic Afgelopen zomer had ik het geluk dat ik de magie aan ...
Lees meer
Bonaire Harbour village strand

Bonaire voor een relaxte vakantie

Bonaire voor een relaxte vakantie Ben je op zoek naar een relaxte vakantie in de Caribbean! Denk dan ...
Lees meer
Mallorca Walking Event baai

Mallorca Walking Event 5e editie April 2022

De 5e editie van het Mallorca Walking Event Van 14 tot en met 17 April 2022 werd de ...
Lees meer