Reizen met de trein

Reizen met de trein is een bijzondere manier van reizen

Het grote voordeel van reizen met de trein is dat je alle gelegenheid hebt om alles om je heen te bekijken in tegenstelling tot wanneer jezelf auto rijdt.

Landen als Canada, Amerika en Zwitserland zijn geweldig om per trein te ontdekken. Je stapt in de trein en geniet van het landschap onder het genot van een hapje en een drankje. Er komen steeds meer mogelijkheden om met de trein te reizen ook omdat dit beter is voor het milieu.

We hebben natuurlijk al treinen naar Parijs, Brussel, Londen en Berlijn. Vanaf 25 Mei 2021 komt daar de Nightjet bij. Deze nachttrein gaat elke dag aan het begin van de avond van Amsterdam, Utrecht en Arnhem naar München, Innsbruck en Wenen rijden. En in omgekeerde richting arriveert elke ochtend een nachttrein in Nederland. Volgend jaar komt er ook een nachttrein bij naar Praag. Dus wil je op stedentrip denk ook eens aan de trein.

Er zijn veel treinreizen maar de mooiste treinreizen ter wereld zijn:

Rocky Mountaineer (Canada)

Tijdens een tweedaagse reis van Vancouver naar Lake Louise reist je door de indrukwekkende Rocky Mountains met een overnachting in de plaats Kamloops. Aan boord kan je genieten van een panoramisch uitzicht en chefkoks bereiden heerlijke maaltijden.

Glacier Express (Europa)

Deze treinreis duurt 7 uur, maar gaat door 91 tunnels en over 291 spoorbruggen. Dankzij het glazen dak heb je een extra mooi uitzicht over de met sneeuw bedekte bergen en zomerse weiden.

The Pride of Africa (Afrika)

Deze trein is zo chique dat een stropdas verplicht is. Overdag dienen de gasten zich minimaal smart casual te kleden en in de avond geldt een formele dresscode. In je eigen suite heb je natuurlijk alle vrijheid om te dragen wat je wil. Het mooiste is het Afrikaanse uitzicht vanuit de trein.

Belmond Andean Explorer (Zuid Amerika)

De nieuwe slaaptrein Belmond Andean Explorer biedt vier type luxe cabines waarin je kan genieten van het ruige landschap van Peru en de Andes. Er kunnen 48 passagiers mee op de bijzondere twee of driedaagse treinreis.Tussen de regio’s Arequipa, Puno en Cusco is het mogelijk om een maximum van drie dagen te reizen met de meest luxueuze trein in Peru: de Andean Explorer. Tijdens deze driedaagse reis slaapt je in elegante hutten, geniet je van verfijnde gerechten en krijg je tijdens je verblijf de beste service terwijl je kan genieten van het landschap.

Peru

Een spectaculaire maar lange treinreis is de Central Andino trein van Lima naar Huancayo, deze spoorlijn gaat naar het hart van Peru en is de op één na hoogste spoorlijn van de wereld. De treinreis duurt 11 uur en overwint 4780 hoogtemeters en maakt gebruik van 58 bruggen en 69 tunnels. Deze treinreis is erg luxe en een unieke reis voor elke treinliefhebber.

Maharaja’s Express (Azië)

Aan luxe ontbreekt het niet in de Maharaja’s Express van Delhi naar Mumbai. Afhankelijk van je wensen kan je hier drie tot zeven dagen over de reis doen met tussenstops in prachtige plaatsen zoals Agra (waar de Taj Mahal staat), Jaipur, Udaipur en Ranthambore.

The Ghan (Australië)

Reis dwars door Australië heen met The Ghan. De trein doet er 54 uur over om de 2979 kilometer af te leggen van Darwin in het noorden naar Adelaide in het zuiden. De trein is niet super de luxe maar wel erg comfortabel.

Japan

Reizen per trein is de perfecte manier om Japan "het land van de rijzende zon" te verkennen. Het spoorwegnetwerk in Japan is zeer uitgebreid en de treinen rijden veilig en punctueel. Zeker als je met de Shinkansen hogesnelheidstrein reist kan je alle belangrijke steden per trein bereiken. Van tevoren kan je in Nederland een treinkaart voor meerdere weken kopen.

Sri Lanka

De treinreis van Kandy naar Ella wordt als een van de mooiste treinreizen van de wereld gezien. Je passeert theeplantages, bergen, bruggen, dennenbossen en kleine stationnetjes. Het is absoluut geen luxe trein en in het hoogseizoen raad ik wel aan om te reserveren anders moet je de hele weg staan wat ook wel weer zijn charme heeft om in de de deuropening te genieten van het geweldige uitzicht.

En natuurlijk zijn er ook de lokale treinen zoals in Thailand de verbinding tussen Bangkok en Chang Mai (in het Noorden van Thailand). Met deze trein kan je zowel overdag als ’s nachts reizen. Het is een bijzonder om een keer meegemaakt te hebben.

Het is ook mogelijk om een stedentrip te maken met de trein zoals met de Thalys naar Parijs of de Eurostar naar Londen. Maar ook de autoslaaptrein naar Frankrijk of Italië of de wintersporttrein is een ontspannen manier van reizen.

Wil je ook zo een mooie treinreis maken vraag dan een reisvoorstel aan.