Ras al Khaimah

Ras Al Khaimah een aantrekkelijke bestemming voor gezinnen

Het emiraat heeft een 64 kilometer lange kustlijn, een uniek woestijnlandschap en de hoogste berg van de Verenigde Arabische Emiraten. Het uitzicht vanop de Jebel Jais, de hoogste top van de VAE, is adembenemend en de temperatuur is hier 10 graden koeler! De langste zipline ter wereld 2.83 km lang, de Jebel Jais Flight is een bucketlist ervaring.

Het Emiraat heeft een zeer divers landschap en biedt een breed palet aan activiteiten dankzij de natuurlijke kustlijn, de weelderige mangroves, de terracottakleurige woestijn en het hoge Hajar gebergte tegen de grens met Oman.

Play Video

Geschiedenis van Ras Al Khaimah

Het land heeft een lange geschiedenis en dat zie je duidelijk terug wanneer je in het binnenland één van de archeologische sites bezoekt en kennismaakt met de cultuur van het emiraat.

​Zo is een bezoek aan het Dhayah Fort de moeite waard. Het fort ligt midden in een palmbos en staat hier al honderden jaren. Vanaf de top heb je een prachtig uitzicht over het emiraat.

Wil je meer weten over de geschiedenis bezoek dan het Nationaal Museum. Dit museum bevindt zich in een voormalig fort dat werd gebouwd als verdediging in de strijd tegen de Britten tussen 1809 en 1819. Sinds 1987 is hier een museum dat de beste introductie geeft tot de cultuur en het erfgoed van het emiraat.​

Ook voor de sportieve reiziger is er genoeg te beleven in Ras Al Khaimah. Er zijn mogelijkheden om te mountainbiken, te wandelen, klimmen, golfen en paardrijden.

Dineren of slapen in de woestijn

Een unieke woestijnervaring beleef je in één van de tentenkampen in de duinen. In het Bedouin Oasis Desert Camp of het Bassata Desert Camp maak je kennis met typische Arabische tradities en avontuurlijke activiteiten. Zoals een off-road trip met een 4×4 in de duinen, een tocht op een kameel, een valkenshow, buikdansen, beschildering met henna. Voel de legendarische gastvrijheid bij een heerlijke Arabische barbecue onder de sterren. Een overnachting in het kamp maakt de ervaring compleet.

Activiteiten

Ras Al Khaimah is zeer geschikt voor een actieve vakantie. Het glooiende zand van de uitgestrekte terracottawoestijn nodigt sensatiezoekers uit om te gaan dune bashen, sandboarden en kamelenrijden. De ruige bergen bieden mogelijkheden om te wandelen, fietsen en klimmen, terwijl de Arabische Golf ideaal is voor watersporten zoals zeilen, jetskiën en flyboarden.

Familievakantie

Ras Al Khaimah is de ideale bestemming voor een familievakantie. De stranden en de hotels bieden veel activiteiten voor gezinnen. Of ontdek het Ice Land Water Park. Dit is de koelste plek in de woestijn, het grootste waterpretpark van de Verenigde Arabische Emiraten, helemaal in het teken van ijs. Er zijn meer dan 30 supersnelle glijbanen, een reuzegroot golfslagbad, een Olympisch zwembad en een prachtig strand. Het is geschikt voor alle leeftijden, want er zijn speciale kinderzwembaden en zones ingericht voor kinderen. 7/7 dagen geopend van 10.00u tot 18.00u.

Een rondje racen op het nieuw gebouwde Rak track is ook leuk. Dit is een nieuwe spannende attractie, een karting toegankelijk voor volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar.

Vluchten naar de luchthaven van Dubai International Airport, op ca. 45 minuten rijden van Ras Al Khaimah:

  • Vanuit Amsterdam dagelijks met Emirates, KLM en Transavia.
  • Vanuit Brussel, Düsseldorf en Parijs dagelijks met Emirates

Ras Al Khaimah Shuttle Bus: sinds 1 februari 2018 is er een nieuwe en comfortabele transferdienst die de Dubai Airport Terminals 1 en 3 verbindt met de hotels in Ras Al Khaimah.

Je kan Ras Al Khaimah ook combineren met Abu Dhabi.

Wil je op vakantie naar Ras Al Khaimah vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid van Ras Al Khaimah is de Dirham 

Reisdocumenten: Als je naar de Verenigde Arabische Emiraten reist, moet je altijd een geldig paspoort meenemen waarmee je je kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen

Vaccinaties:  Neem voor actueel advies even een kijkje op de  website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: In Ras Al Khaimah is

Taal:  Arabisch 

Belangrijke tip: Neem geen drugs mee naar de Verenigde Arabische Emiraten. Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.