Parijs

Parijs is de stad van de liefde en romantiek.

Welkom in de stad van liefde en romantiek.  Parijs is de betoverende hoofdstad van Frankrijk. Een stedentrip naar Parijs is als een reis naar een sprookjesachtige wereld, waar elke straat ademt met geschiedenis en romantiek. Laat je betoveren door  bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, Montmartre, het Louvre en de rivier de Seine.

Parijs is onmogelijk in een paar dagen te bezoeken. Alleen voor een bezoek aan het  Musée du Louvre zou je al een paar dagen nodig hebben om dit op je gemak te kunnen bekijken en natuurlijk zal je ook de Eiffeltoren wel willen beklimmen. De lichtstad herbergt een enorme schat aan cultuur en bezienswaardigheden zodat je er goed aan doet van tevoren een selectie te maken van datgene wat je het liefst wil gaan bekijken of bezoeken tijdens jouw verblijf. Eén ding staat vast: je zult je vast geen moment vervelen.

 

De Eiffeltoren

De Eiffeltoren, het meesterwerk van Gustave Eiffel, torent hoog boven de stad uit en biedt een adembenemend uitzicht over Parijs. Bezoek de eiffeltorenoverdag voor een panoramisch zicht op de stad en bewonder 's avonds de sprankelende lichtshow die de toren tot leven brengt. Voor de romantici  is er niets betoverender dan een picknick aan de voet van de Eiffeltoren terwijl de zon ondergaat.

Montmartre 

Stap in de voetsporen van kunstenaars zoals Picasso en Van Gogh terwijl je de kronkelende straatjes van Montmartre verkent. Deze kunstzinnige wijk ademt een bohemien sfeer uit, met charmante pleinen, kunstenaarsateliers en gezellige cafés. De beroemde Basilique du Sacré-Cœur domineert de heuvel

Marais, de Joodse wijk 

Ontdek de geschiedenis van Le Marais, een wijk die doordrenkt is van historische pracht. Ontdek smalle straatjes met gerestaureerde herenhuizen, boetiekjes en kunstgaleries. Moderne kunst en design ontmoeten de oude wereldcharme in dit prachtige  deel van Parijs. Breng een bezoek aan de markt des Enfants rouge voor een heerlijk lunch of een lekker wijntje.

Quartier Latin

Wandel door de geplaveide straatjes van het Quartier Latin en geniet van de levendige sfeer van deze studentenwijk. Ontdek gezellige boekwinkels, charmante cafés en levendige markten.

Naast de iconische attracties zijn er talloze andere verrassende plekken en activiteiten die je weekend in Parijs onvergetelijk zullen maken.

Wist je dat je met de Eurostar vanaf Amsterdam of Rotterdam binnen 4.5 uur midden in Parijs staat. Reizen met de trein naar Parijs is duurzaam en snel.

In Parijs is een heel uitgebreid metro netwerk waarmee je de hele stad kan ontdekken. Maar te voet of op de fiets zie je meer.

Fietsen in Parijs met een Nederlandstalige gids

Fietsen in Parijs is veilig en vooral heel  leuk. Samen met de gids fiets je op een rustig tempo door de stad en ziet je veel bekende bezienswaardigheden. Zo krijg je de Eifeltoren zeker te zien . De gids zal je ook meenemen naar wat onbekendere bezienswaardigheden. Met wat ‘insider tips’ van jouw eigen lokale Nederlandse gids kan jena het volgen van een van de tours in Parijs zelf de stad van de liefde verder gaan ontdekken, want dan weet je precies waar je moet zijn!
Baja Bikes

 

Wil je een stedentrip boeken naar Parijs! Vraag dan een reisvoorstel aan.