Parga, het andere Griekenland

Parga is een ander stukje Griekenland. Parga is een prachtige vakantiebestemming gelegen op het vaste land aan de westkust van Griekenland, in de regio Epirus. Het is een schilderachtig stadje dat bekend staat om zijn adembenemende natuurlijke schoonheid, pittoreske straatjes en historische charme.

De afgelopen jaren heb ik veel klanten naar deze prachtige bestemming geboekt die allemaal even enthousiast terug kwamen. Dus tijd om zelf een kijkje te nemen.

Vanuit Nederland vlieg je naar Preveza. Parga ligt ongeveer 68 kilometer ten noordwesten van de stad Preveza en wordt beschouwd als één van de mooiste plekken aan de Ionische Zee. Als je ook nog wat van de omgeving wil zien is het handig om een huurauto te huren.

In Parga vind je schilderachtige straatjes geplaveid met kiezelstenen en kleurrijke huizen en gezellige tavernes. Hier kun je genieten van heerlijke Griekse gerechten en lokale specialiteiten.

Parga heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de oudheid. Het hoogtepunt van de historische bezienswaardigheden is het Venetiaanse kasteel dat boven de stad uittorent. Dit kasteel, gebouwd in de 11e eeuw, biedt een panoramisch uitzicht op de omgeving. Je kan het kasteel overdag gratis bezoeken.

Excursie in de omgeving

Er is genoeg te doen in de omgeving. Maak vanuit de haven een boottochtje naar de prachtige eilanden zoals Paxos en Antipaxos. Of ga met de huurauto op pad naar Acheron Springs. Hier kan je heerlijk door de rivier wandelen of varen met een kano. De omgeving is echt prachtig. In het dorp is een olijfolie museum wat ook zeker de moeite waard is om te bezoeken.

Stranden van Parga

Er zijn verschillende prachtige stranden waar je heerlijk kan relaxen. Het bekendste strand is het Valtos beach, een lang zandstrand met kristalhelder water. Dit strand is perfect om te zonnebaden, te zwemmen of watersporten uit te proberen. Bij het Valtos beach liggen ook diverse accommodaties. In het stadscentrum vind je nog twee kleinere stranden Krioneri beach en Piso Krioneri beach. Bij het laatste strand vind je Golfo Beach Taverna waar je heerlijk kan eten. Vanuit het centrum kan je in het hoogseizoen met een bootje naar het strand.

Parga is de ideale bestemming voor een combinatie van een prachtige natuur, geschiedenis en ontspanning. In het weekend en in de vakanties is het ook de vakantiebestemming van de Grieken zelf.

Wil jij op vakantie naar Parga? ik help je graag bij het boeken van je vakantie.

Tags:

Leuk artikel? Deel het