Panama

In Panama vind je tropisch regenwoud, bergen en vulkaankraters, koffieplantages, pijlgifkikkers en doodhoofdaapjes en natuurlijk het Panamakanaal.

Ook vind je in Panama  paradijselijke eilanden en duikplekken zoals Bocas del Toro en de San Blas-eilanden, waar de Kuna-indianen nog wonen en leven.

Panama stad

Panama stad is een mooie grote levendige stad waar genoeg te beleven is. Het oude koloniale centrum van Panama-Stad heet Casco Viejo en is het oudste en zeker ook het mooiste gedeelte van de stad.  Je vindt hier straten vol historische huizen en koloniale gevels. Casco Viejo staat  =op de Werelderfgoedlijst van UNESCO, want de oude stad is bijna perfect bewaard gebleven. Je kan er uren door de straten dwalen die vol staan met statige, kleurrijke huisjes en er zijn genoeg musea en oude stadspaleizen te bewonderen.

Het Panamakanaal

Het Panamakanaal is beroemd over de hele wereld. Met een lengte van 81 kilometer loopt het over de hele breedte van het land en verbindt het kanaal de Caribische Zee met de Grote Oceaan.  Schepen die van de ene naar de andere kant van het continent moeten varen, kunnen dankzij het kanaal een heel groot deel afsnijden. Voor liefhebbers is er een bezoekerscentrum en museum waar informatie gegeven wordt over het kanaal.

Bocas del Toro is vanwege zijn prachtige palmenstranden, blauwe wateren en tropische vegetatie een populaire toeristenbestemming. Waar ook veel mensen heen gaan voor de bruisende bars en de feesten. Je kan hier prima snorkelen, duiken en surfen.

Voor een bijzondere ervaring moet je een bezoek brengen aan de San Blas eilanden.

Kuna Yala is de originele naam van de San Blas eilanden. Van deze 378 eilanden zijn er 49 daadwerkelijk bewoond, door de Kuna Yala indianenstammen. De Kuna’s hebben hun eigen regels en wetten op de eilanden en leven helemaal volgens hun eigen systeem. Als je de eilanden wilt bezoeken, dan betaal je aan de bewoners  en zij verzorgen jouw verblijf. Ze verwachten dan ook van de toeristen dat ze respect hebben voor hun regels en gebruiken. Er zijn rustigere eilanden maar ook eilanden waar jongeren heen gaan om feest te vieren.

Colón is een belangrijke havenstad aan de Caribische kust en vooral bekend door zijn Duty free zone. Vanuit Panama stad kan je een mooie één uur durende treinreis maken naar deze havenstad. De treinreis gaat langs een mooie route langs het kanaal, dwars door het regenwoud en over Lake Gatun.

Panama wordt heel vaak gecombineerd met Costa Rica of als tussenstop naar een andere bestemming in Midden Amerika

Wil je een reis maken naar Panama vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: In Panama wordt betaald met de Panamese balboa (PAB).

Reisdocumenten:De nieuwe immigratie wet geldt sinds 6 augustus 2018 en houdt in dat je geen visum nodig hebt om de Republiek te bezoeken wanneer je uit de de Europese Unie komt. Wel geldt een verblijf van maximaal 180 dagen. Overige documenten die wel nodig zijn, zijn een bewijs van een retourvlucht of een vlucht naar de volgende bestemming, een geldig paspoort en aantoonbare financiële middelen van ten minste 500 Amerikaanse dollars.

Vaccinaties: Voor een bezoek aan Panama is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Ook komt in verschillende gebieden in Panama Malaria voor.  Voor actueel advies kan je op de website van Thuisvaccinaties  terecht.

Tijdverschil:  Tijdens onze zomertijd is het in Panama 7 uur vroeger en tijdens onze wintertijd is het in Panama 6 uur vroeger.

Taal: Spaans is de officiële taal in Panama. Daarnaast worden er door de verschillende gemeenschappen lokale talen gesproken.

Klimaat: Panama heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 20 tot 35 graden. In de bergen liggen de temperaturen rond de 10 tot 20 graden.

Beste reistijd: Januari, februari, maart, april en december zijn de beste maanden om naar Panama te reizen. Hiermee vermijdt u het langdurige regenseizoen.