Ontdek de magie op de Disney Magic

Ontdek de magie op de Disney Magic

Afgelopen zomer had ik het geluk dat ik de magie aan boord van de Disney Magic mocht ontdekken. Voor mij als grote Disney fan een droom die uitkwam. Met 9 gezellige collega’s en Malu van Disney en Bart van Zeetours reisde we af naar Kopenhagen. Wat een fantastische week hebben wij gehad op de Disney Magic. We hebben genoten, veel gelachen en gebruik gemaakt van alle faciliteiten. De Disney Magic is het oudste schip van de Disney vloot. We hebben genoten van Kopenhagen, Oslo, Gotenborg, Alesund en Frederica. Denk je nou aan boord van een Disney schip kom ik overal Disney figuren tegen ! Nee hoor zo erg is het niet. Je kan de Disney figuren ontmoeten op vaste plekken en tijden. Mickey en Minnie zijn vaak aanwezig bij de Captains borrel en bij vertrek uit de eerste haven wordt er bij het zwembad een Sail away party gehouden.

De hutten aan boord van de Disney Magic

Aan boord van de Disney Magic zijn totaal 875 hutten. Dit zijn binnenhutten, buitenhutten met patrijspoort, veranda hutten met balkon en conciërge suites met balkon. Zelf verbleef ik de hele week in een veranda hut met balkon. Heerlijk als je in de ochtend een haven binnenvaart dat je kan kijken waar je bent. Je hut heeft een aparte badkamer en toilet, minibar, televisie, zithoek en airco.

Culinair genieten

Aan boord van de Disney Magic kan je culinair genieten. Op elk schip van de Disney Cruise Line kan je kennismaken met Disney’s Rotational Dining. Met dit unieke rotatie systeem wissel je iedere avond van restaurant. Jouw persoonlijke obers wisselen met je mee.
Het grappige is dat ze na een paar dagen precies weten welke wijn je lekker vind en soms zelfs hoe je heet. In het adults only restaurant Palo en het buffetrestaurant is andere bediening. De drie restaurants
van de rotational dining zijn Animator’s Palate, Rapunzels royal table en Lumiere’s.
Naast deze restaurants is er nog buffetrestaurant Cabanas. Verder heb je nog Pinocchios pizzeria, Duck in Dinner en Daisy’s de Lites. Er zijn diverse bars en lounges om te genieten van een drankje. Quiet Cove is het adults only gedeelte. Hier vind je the Cove cafe voor lekkere cocktails maar ook heerlijke koffie’s en taartjes.

Voor de kids

Uiteraard zijn er aan boord van een Disney cruise schip kinderfaciliteiten. Voor de allerkleinste is er de it’s a small world nursery. Kinderen van 3 t/m 12 kunnen zich vermaken in de Oceaneer club en lab. Tieners tussen de 11 en 14 zijn welkom in de Edge waar computers en videospellen staan. En voor de oudere jeugd is The Vibe. In The Vibe kunnen ze chillen, muziek luisteren en spelletjes doen.

Activiteiten aan boord van de Disney Magic

Aan boord zal je je niet zo snel vervelen. Voor jong en oud is er genoeg te doen. In het Buena Vista theater kan je de nieuwste films bekijken. Er is een fitness en een uitgebreide welness. Voor de sportliefhebbers is er hardloopbaan, basketbalveld en pingpong tafels. In de lounge is er bingo, karaoken, spelletjes en er worden verschillende workshops georganiseerd. In het Walt Disney theater kan je genieten van prachtige musicals. Er zijn twee zwembaden, twee glijbanen en een kinderbad met speeltoestellen.

Het service niveau aan boord van de Disney Cruise Line is zo hoog en zoals ook in de Disney parken alles klopt. Je wordt echt in de watten gelegd. In 2023 komt de Disney Dream naar Europa. Dus staat een Disney cruise nog op je bucketlist en wil je niet helemaal naar de Verenigde Staten afreizen. Ik help je graag om de juiste Disney Cruise voor je vinden.

Tags:

Leuk artikel? Deel het