Oceanië

Onder Oceanië vallen de landen Australië en Nieuw Zeeland maar ook de eilanden in Pacifische oceaan en Papoea Nieuw Guinea

In Frans Polynesië, Fiji, Samoa, Tonga, Vanuatu en de Cook eilanden kan je genieten van spierwitte stranden met wuivende palmbomen. Heerlijk snorkelen, duiken of zeilen. Australië en Nieuw Zeeland zijn beide bestemmingen die natuurliefhebbers aantrekken maar verschillen qua natuur ook wel heel veel. Waar je in Nieuw Zeeland vooral fjorden, vulkanen en bergen vindt heeft Australië meer woestijn, regenwouden en tropische stranden.

De meeste bestemmingen in Oceanië worden bezocht tijdens een rondreis voor zowel Australië als Nieuw Zeeland heb je minimaal 3 weken nodig om het land te ontdekken. Als je tijd genoeg hebt trek er dan een week of 5 a 6 vooruit zodat je optimaal kunt genieten.

Australië en Nieuw Zeeland zijn perfecte bestemmingen om per huurauto of camper te verkennen. Het is mogelijk om de huurauto of camper op te halen in de ene plaats en in te leveren in een andere plaats. Hierbij moet je wel rekening houden dat je extra afleverkosten moet betalen. Ook zijn binnenlandse vluchten goed geregeld op deze bestemmingen.