Nieuw Zeeland

Nieuw Zeeland is een avontuurlijk land met een overweldigende natuur met diepe fjorden, sissende geisers, verlaten stranden, bossen en bergen met vulkanische activiteiten.

Het is het land van de Kiwi’s niet van de vruchten maar zo worden de 3 miljoen bewoners genoemd die in Nieuw Zeeland wonen.

Noordereiland

Op het  Noordereiland zijn vulkanen, geisers en mooie baaien. In het nationaal Park Tongariro zijn nog actieve vulkanen te vinden.

Auckland is een stad op het Noordereiland waar een hoop te doen is. Breng een bezoek aan de Skytower. Vanaf de 51e verdieping kan je genieten van een geweldig uitzicht over de stad.  Een bezoek aan het Auckland War Memorial museum mag niet ontbreken als je in Auckland verblijft. Hier leer jevan alles over de geschiedenis van Nieuw Zeeland maar er is ook een grote collectie Maori schatten te vinden in het museum. In Parnell de oudste wijk van de stad vind je winkeltjes, wijnbars, restaurant en cafés.

Rotorua is ondanks de geur van rottende eieren de populairste bestemming van het Noordereiland.  Alle vulkanische activiteiten zorgen voor de kenmerkende zwavelgeur, maar ook voor de pruttelende modderpoelen, warmwaterbronnen en hydrothermische meren. Waarin men op allerlei manieren kan ontspannen. Er is hier ook veel terug te vinden van de Maori cultuur.

In het noorden van het Noordereiland vind je Bay of Islands met zijn prachtige eilandjes in een subtropisch klimaat. Een heerlijke plek om een paar dagen te ontspannen. Er zijn genoeg andere activiteiten zoals zeilen, zwemmen, duiken, zeevissen, fietsen, wandelen, paardrijden, kajakken, parasailen en zwemmen met dolfijnen!

Wellington is de hoofdstad een bruisende, culturele en een tikje mondaine stad gelegen aan Port Nicholson. Dit is een van de mooiste natuurlijke havens ter wereld en is gelegen aan de Cook Strait, het water tussen het Noordereiland en het Zuidereiland. De stad Wellington heeft de bijnaam ‘Windy City’ gekregen omdat het er nogal vaak waait.

Zuidereiland

Op het Zuidereiland vind je azuurblauwe meren, fjorden en gletsjers maar ook de hoogste berg van  Nieuw Zeeland, Mount Cook (3754m) en de iets kleinere Mount Tasman (3499 m) en Mount Dampier (3440 m). In dit gebergte liggen een aantal spectaculaire gletsjers, de Tasman Glacier van 29 kilometer lang, 5 kilometer breed en 600 meter diep.  In Fiorland één van de grootste Nationaal parken te wereld kan je kajakken, hiken en genieten van honderden meters hoge watervallen.

Lord of the Rings

In Nieuw-Zeeland is de film  Lord of the Rings opgenomen. Er worden bij sommige van deze opname plekken speciale ‘Lord of the Rings’-tours georganiseerd. In Skippers Canyon werd de dramatische confrontatie tussen Arwen en de Black Riders gefilmd. Hier kan je een tour boeken voor een halve of hele dag. Bij sommigen mag je zelfs spelen met de scripts en wapens uit de film. Klik hier voor meer informatie.

Kies voor een groepsrondreis of individuele rondreis met een auto of camper om het meeste uit je trip te halen!

Wil je op reis naar Nieuw Zeeland! Vraag een reisvoorstel aan dan kijk ik voor je naar de mogelijkheden.