Nicaragua

Nicaragua het land van meren en vulkanen. Hier ligt het grootste meer van Midden Amerika, Lake Nicaragua.  Het land is nog redelijk onontdekt door toeristen.

De hoofdstad van het land is Managua, dit is geen hele bijzondere stad je vindt er kale straten en weinig bezienswaardigheden. De moeite waard is de Tiscapa Lagune, waar het beeld van Agusto Cesar Sandino uitkijkt over de stad of struin over de grootste markt van de stad Mercado Oriental.

Nicaragua is een van de goedkoopste landen van Latijns-Amerika dus je koopt hier nog voor weinig geld schitterende souvenirs.

Twee mooie koloniale steden die je zeker moet bezoeken zijn Granada en León.

Granada is gelegen aan het grote Nicaraguameer en aan de voet van vulkaan Mombacho. De stad staat vol met koloniale gebouwen, kleurrijke huizen, kathedralen en parken. Vanuit de stad kan je ook boottochten maken naar de palmrijke ‘Isletas’eilandjes.  Hier kan je kajaks huren voor een boottocht over het meer. Het is ook mogelijk om de vulkaan Mombacho  te beklimmen vanaf de top heb je een geweldig uitzicht over het Nicaraguameer, de Isletas en Granada.

León is de stad van de kerken en dichters, vroeger was dit de hoofdstad van het land. De huizen en kerken zijn minder goed gerestaureerd dan in Granada en de straatjes zijn rommeliger, maar daardoor oogt de stad juist wel erg authentiek.  De kathedraal van León, is de grootste van Midden-Amerika en staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
León is een echte studentenstad en wordt veel bezocht door backpackers, er zijn veel hostels, bars en restaurantjes te vinden.

Rondom de stad liggen wel 10 vulkanen. Cerro Negro is een nog actieve vulkaan deze kan je beklimmen, maar is vooral populair vanwege het ‘vulcano boarden’.

De Corn Islands

Strandliefhebbers kunnen terecht op de Corn Island, Big Corn en Little Corn in de Caribische zee. Je vindt er mooie stranden en schitterende koraalriffen en je kan er goed duiken, snorkelen en vis-trips maken. Litlle Corn is een idyllisch eiland wegen zijn er niet en elektriciteit alleen in de avonduren, als de generatoren het tenminste doen. In twee uur kan je het hele eiland rond lopen.  Als je honger of dorst krijgt plukt je gewoon zelf mango’s, avocado’s of kokosnoten uit de bomen. Op Little Corn vind je slechts een handvol restaurantjes, barretjes en accommodaties, waaronder diverse houten bungalowtjes aan het strand voor enkele tientjes.

In de Noordelijke regio van het land vind je eindeloze koffie en tabaksvelden. Verspreid liggen de ranches en dorpjes met gekleurde huizen. De wegen zijn hier in slechte staat dus het duurt even voordat je ergens bent. Belangrijke plaatsjes hier zijn Estelí, Jinotega en Matagalpa.

Nicaragua kan uitstekend gecombineerd worden met Costa Rica of Panama. Het land leent zich prima voor een autorondreis.

Wil je zelf Nicaragua ontdekken vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid van Nicaragua is de Nicaraguaanse córdoba oro (NIO).

Reisdocumenten:  Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij aankomst in Nicaragua.
Een visum is niet nodig als u korter dan 90 dagen in Nicaragua verblijft.

Vaccinaties: Voor een bezoek aan Nicaragua is het aan te raden één of meerdere vaccinaties te halen. Raadpleeg voor de actuele informatie de website van Thuisvaccinatie.nl

Tijdverschil:  Tijdens onze zomertijd is het in Nicaragua 8 uur vroeger en tijdens onze wintertijd is het in Nicaragua 7 uur vroeger.

Taal: Spaans is de officiële taal in Nicaragua. Daarnaast wordt er in de grotere steden ook Engels gesproken.

Klimaat: Nicaragua heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen het hele jaar door rond de 25 tot 30 graden.