Niagara Falls Canada

Al 20 jaar werk ik in de reiswereld en zolang staan Toronto en de Niagara Falls al op mijn bucketlist. Eindelijk was het zover en mocht ik in Mei 2019 de Niagara Falls bezoeken. Hou er rekening mee dat de wegen van Toronto naar de watervallen behoorlijk druk zijn.  Normaal is dit vanaf Toronto rond de 2 uur rijden met de auto.

De Niagara Falls behoren tot de grootste en bekendste watervallen ter wereld. Eigenlijk zijn het 3 watervallen er liggen er twee aan de Amerikaanse kant en 1 aan de Canadese kant. Ze liggen op de grens van Canada en de Verenigde Staten. Aan de Canadese kant liggen de watervallen in de Canadese provincie Ontario en aan de Amerikaanse kant in de staat New York. De Rainbow bridge verbind beide kanten met elkaar. Hou er rekening mee dat als je ook naar Amerika wil je een ESTA voor Amerika moet hebben.

Zelf had ik het iets groter verwacht maar het is wel heel gaaf om te zien. Er is een boulevard langs het water. Eerst zie je de American Falls ongeveer 320 m breed en daarna de Horseshoe Falls deze zijn ongeveer 790 m breed. De afstand tussen beide watervallen is ongeveer een 1 kilometer.
Ook in de wintermaanden zijn de Niagara Falls de moeite waard om te bezoeken, aangezien dan enorme ijsschotsen zich van de Falls naar beneden storten.

Wat te doen bij de Niagara Falls

Bij de watervallen zijn veel attracties die je kan doen. Zoals een boottocht naar de watervallen, een tour achter de Horshoe fall, een helikoptervlucht over de watervallen, de Skylon Tower, ziplinen en nog heel veel andere dingen.  De boottocht naar de watervallen vanaf de Amerikaanse kant heet “Maid of the Mist” en aan de Canadese kant “Hornblower”.

Hou er ook rekening mee dat in de wintermaanden sommige attracties gesloten zijn. De boottocht bijvoorbeeld gaat pas varen vanaf 18 Mei omdat er daarvoor nog ijs is bij de watervallen.

Het is een aanrader om minimaal 1 nacht bij de watervallen in de buurt te overnachten zodat je ook de verlichte watervallen kan zien. Er zijn hotels in allerlei prijsklasse. Ook zijn er een aantal restaurants waar het mogelijk is om te eten met uitzicht op de waterval dit is mogelijk in de Skylon Tower. Het is wel aan te raden om te reserveren.

Verder zijn er spookhuizen, souvenirwinkeltjes, een reuzenrad, kartbaan en veel restaurants.

In de omgeving van de Niagara Falls zijn veel wijngaarden te vinden die je kan bezoeken en waar je wijn kan proeven. Ook al blijf je een paar dagen bij de watervallen er is genoeg te beleven.

Verblijf je in Toronto dan zijn er dagexcursies mogelijk naar de Niagara Falls.

Lijkt het je leuk om tijdens een rondreis de Niagara Falls te bezoeken vraag dan een reisvoorstel aan.

Leuk artikel? Deel het

Posted in

Apollo at home

Wil je op de hoogte blijven? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Recente blogs

Mallorca Walking Event baai

Mallorca Walking Event 5e editie April 2022

De 5e editie van het Mallorca Walking Event De 5e editie van het Mallorca Walking Event werd gehouden ...
Lees meer
Expo 2020 overzicht

Expo 2020 Dubai

"Connecting minds, creating the future" Expo 2020 Dubai wordt gehouden van 01 oktober 2021 tot en met 31 ...
Lees meer

Wat te doen op Aruba

Wat te doen op Aruba! Het is een heerlijk eiland met witte zandstranden en een azuurblauwe zee maar ...
Lees meer
Marine Bay Sands Singapore

Wat te doen in Singapore?

Singapore is een geweldige stad.  Wat kan je er allemaal doen?  Singapore wordt vaak bezocht tijdens een stopover ...
Lees meer

Cinque Terre in vogelvlucht

Begin oktober 2020 heb ik in vogelvlucht kennisgemaakt met Cinque Terre in Italië.  De vijf dorpjes van Cinque ...
Lees meer