New York

New York  ‘the city that never sleeps’ een metropool waar u niet uitgekeken raakt. New York bezoekt u immers niet maar dat beleeft u

De Big Apple is zonder twijfel één van de meest dynamische steden ter wereld. New York heeft alles te bieden cultuur, shopping, architectuur en een enerverend stadsleven.

De stad bestaat uit 5 stadsdelen Manhattan, Bronx, Queens, Brooklyn en Staten Island. Het bekendste gedeelte is Manhattan, 20 km lang en 3 km breed. Manhattan bestaat uit een aantal beroemde wijken zoals Little Italy, Harlem en Chinatown. In Manhattan vind je de meeste hotels, restaurants, musea en Broadway met zijn theaters. Central Park is met 4 km lengte het grootste park van New York. Je kan hier de rust opzoeken en heerlijk languit in het gras genieten van alles wat er om je heen gebeurd. Of ontdek Central park per fiets of huur een bootje.

Er zijn veel bezienswaardigheden in de stad en dingen om te doen en of je nou 3 dagen of een week in New York verblijft het is nooit lang genoeg.

Must do’s en must sees in New York

Statue of Liberty het vrijheidsbeeld op Liberty island kan je alleen bezoeken als je van te voren reserveert. Als je gereserveerd hebt kan je de kroon, het voetstuk en het museum bezoeken. Je kan het vrijheidsbeeld ook bekijken vanaf de Staten Island Ferry.

Empire State Building hier kan je genieten van een geweldig uitzicht over de stad. Vanaf de 86e en de 102e verdieping kan je soms wel 80 km ver kijken.

Chrysler Building dit is een gebouw in Art Deco stijl en wordt door architecten gezien als het mooiste gebouw van de stad. In de jaren 30 was hier het hoofdkantoor van de autofabrikant Chrysler.

September 11 Memorial & Museum hier kan je het monument ‘Reflecting Absence’ voor de slachtoffers van de aanslagen op 11 september 2001 bezoeken. Het monument bestaat uit 2 waterbakken op de plekken waar de Twin Towers stonden. In het museum worden historische en persoonlijke verhalen verteld.

Broadway is één van de belangrijkste straten van Manhattan. Hier vind je de trendy wijk Soho, het theaterdistrict en het met neonreclames verlichte Times Square.

5th Avenue is de duurste winkelstraat ter wereld. Hier vind je alle dure merken zoals Gucci, Tiffany en Cartier.

Brooklyn Bridge dit is de oudste hangbrug van de Verenigde Staten. De brug is 1825 meter lange en verbindt Lower Manhattan met Brooklyn.

De High Line  is een 1.5 km lang park. Dit park is aangelegd op een voormalige verhoogde spoorlijn. Het park loopt van Gansevoort street tot 34th street. Vanaf de high line heb je een prachtig uitzicht op het Meatpacking District en Chelsea.
Aan het einde van de High Line vind je de nieuwste attractie van New York de Vessel. De Vessel bestaat uit trappen die door middel van platforms aan elkaar verbonden zijn. Het lijkt op een soort omgekeerde bijenkorf. Er zijn 154 trappen met in totaal  2500 treden. De Vessel is 15 verdiepingen hoog. Toegang is gratis maar je moet wel reserveren.

Tips om de stad te ontdekken

Een bijzondere manier om de stad te ontdekken is met een Big Apple Greeter. Met een Big Apple Greeter leer je de stad kennen als een local. Je bezoekt lokale winkeltjes en restaurantjes. Toeristen en greeters worden aan elkaar gekoppeld op basis van taal, interesses en de wijk die je wil bezoeken. De tour is gratis maar donaties zijn altijd welkom.  Meer informatie vindt je op de website van Big Apple Greeter.

De stad is ook heel goed lopend te ontdekken. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van de metro, de bus of de yellow cabs.

Als je alle bezienswaardigheden wilt bezoeken is het aan te raden om de New York Pass aan te schaffen. Met deze toeristenkaart kan je bij 80 attracties gratis naar binnen. Deze pas kan je kopen voor 1, 2, 3, 5, 7 of 10 dagen.

Ontdek The Big Apple op de fiets met Nederlandstalige gids

Fietsen door Central Park. Of liever over de Brooklyn Bridge? Alles is mogelijk in deze metropool.
De Nederlandse gids, die in de Big Apple woont, laat je de beste plekken zien en vertelt je de geheimen van de stad.

Baja Bikes

Wil je New York bezoeken vraag dan een reisvoorstel aan.