Namibië

Namibië is één van de meest indrukwekkende bestemmingen op het Afrikaanse continent. De contrasten zijn enorm van warme rode zandduinen tot groene vlaktes, een ruige kustlijn en glooiende gebergtes.

Het Etosha National Park is één van de beste plekken in zuidelijk Afrika om de Big Five te zien. Vooral de olifanten zijn bijna niet te missen in de open savanne. Het park omvat ruim 20.000 vierkante kilometer, een kwart van het park wordt in beslag genomen door de Etosha Pan, een zoutmeer dat alleen in onze winter water bevat.

Maar ook als natuurschoon niet het belangrijkste onderdeel van je reis is, blijft Namibië een zeer imponerende bestemming. Scheur op een quad bike door de indrukwekkende Namib Naukluft woestijn. De Namibwoestijn domineert de westelijke kust. Deze tweeduizend kilometer lange zandwoestijn is een van de oudste en droogste ter wereld.  In deze woestijn ligt ook Sosussvlei.  Hier vind je hoge, rode zandduinen van wel 300 meter.  Alle hoge duinen zijn beschermd gebied en genummerd.  Alleen duin 45 mag beklommen worden.

Namibië is de ideale bestemming om per huurauto te verkennen. Het is ruig en onbedorven en je vindt er ruimte in de meest letterlijke zin van het woord. Je kan in het Etosha National Park op zoek gaan naar wild, de Rode zandduinen in Sossuvlei gaan beklimmen of op bezoek gaan bij een Himba stam.

De hoofdstad van Namibië is Windhoek.

In Windhoek vind je ook de internationale luchthaven van Namibië. In het compacte koloniale centrum van Windhoek is het mogelijk om een leuke stadswandeling te maken. Of breng eens een bezoekje aan een souvenirmarkt of maak een excursie naar township Katateru. Windhoek is wel heel erg Duits georiënteerd.

Wil je zelf op vakantie naar Namibië  vraag dan een reisvoorstel aan.  Als je vragen hebt kan je altijd contact met mij opnemen.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld:  De munteenheid is de Namibische dollar, die evenveel waard is als de Zuid-Afrikaanse rand.

Reisdocumenten:  Je paspoort moet nog minimaal zes maanden geldig zijn als je naar Namibië reist. Er is geen visum nodig.

Vaccinaties: Voor Namibie worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen.  Een actueel advies over vaccinaties is terug te vinden op de website van Thuisvaccinaties   

Tijdverschil: er is geen tijdverschil met Nederland

Taal: in Namibië wordt Engels, Duits en Afrikaans gesproken.

Klimaat:  Het klimaat is een echt woestijnklimaat. Het westen, noordwesten, zuiden en de westelijke helft van centraal Namibië kennen een warm woestijnklimaat.