Mexico

Mexico is het land van de taco's,  tequila, de Mayacultuur,  historische steden en mooie stranden en daardoor een veelzijdige vakantiebestemming.

Het land heeft 34 culturele  bezienswaardigheden op de Unesco werelderfgoedlijst staan.

Mundo Maya

In het Zuidoosten zijn veel overblijfselen van de Maya Cultuur te bezichtigen maar hier vind je ook mooie stranden.

De meeste mensen die vanuit Nederland naar Mexico reizen gaan naar badplaatsen als Cancun of Playa del Carmen.  Hier vind je witte zandstranden en een turquiose oceaan. Dit is de ideale plek voor vakantiegangers die van (water)sporten en uitgaan houden. Er zijn hier veel grote all inclusive hotels met alles er op en eraan.  De RIU keten heeft hier meerdere hotels.

Vanuit de badplaatsen kan je excursies boeken naar Chichén Itzá. Dit is de beroemdste en best gerestaureerde Maya stad op het Mexicaanse schiereiland Yucatán. Het is ook mogelijk om er met een huurauto heen te rijden.

De ruïnes van Tulum liggen bovenop een klif en kijken uit over het helderblauwe water aan de kust van schiereiland Yucatán.

Mexico Stad

De hoofdstad is Mexico stad met ongeveer 20 miljoen inwoners. De stad heeft bruisende wijken, groene parken en boeiende musea maar ook sloppenwijken, criminaliteit, verkeerschaos en smog.  De stad ligt op 2.400 meter hoogte te midden van bergketens en vulkanen. De wijk Polanco is een luxe wijk waar alleen de rijkste Mexicanen wonen. Hier ligt ook de Avenida Presidente Masryk één van de duurste winkelstraten van Latijns Amerika.

Teotihuacán

Op een uur rijden van Mexico stad ligt de historische stad Teotihuacán, deze stad telt 600 piramides en 100 paleizen en 260 treden leiden je naar de top van de Pyramide van de Zon.

Chiapas

Chiapas is de armste deelstaat van Mexico. Hier wonen diverse Maya-afstammelingen, zoals de Tzotzil en Tzeltal-indianen. In Chiapas liggen onder meer de beroemde de Maya-ruines van Palenque. Deze zijn kleiner dan die van Chichén Itzá, maar indrukwekkerder dankzij hun ligging middenin in de jungle.

Vallarta-Nayarit

Op anderhalf uur vliegen van Mexico City ligt de baai van Banderas met mooie badplaatsen en stranden. De badplaats Puerto Vallarta is één van de grootste badplaatsen in Mexico. Het oude centrum is nog echt authentiek Mexicaans.
Nuevo Vallarta is een urbanisatie met luxe villa's, hotels, golfbanen en een luxe jachthaven.
Iets verderop langs de kust begint de Riviera Nayarit wat bekend is door de spectaculaire stranden, beroemde surfspots zoals San Blas en Sayurita en enkele archeologische vindplaatsen.

Mexico is ook een ideale bestemming voor een huwelijksreis.

Wil je zelf een rondreis of een strandvakantie naar Mexico maken vraag dan een reisvoorstel