Menorca het kleine zusje van Mallorca

Menorca is het kleine zusje van Mallorca. Hoewel het eiland een stuk kleiner en minder toeristisch is heeft het veel te bieden. Menorca is ongeveer net zo groot als Terschelling. 

Augustus 2019 ben ik 6 dagen op Menorca geweest bij een vriendin die daar woont. Zij heeft mij alle leuke en interessante plekken van het eiland laten zien. 

Op Menorca kan je elke dag kiezen uit een ander strand.  Er zijn wel meer dan 75 stranden.  Meestal zijn dit kleine verborgen stranden waar je vaak niet met de auto kan komen.  Sommige stranden kan je alleen bereiken via de zee. Dit kan met een een boot bijvoorbeeld vanuit Cala n Bosch of je kan met een kajak langs de baaitjes varen.

Daarom is Menorca een fantastisch eiland voor reizigers die graag wandelen of actief op zoek gaan naar de beste geheime strandbaaitjes.

Op Menorca zijn twee grote steden de hoofdstad  Mahón en Ciutadella. Beide zijn de moeite waard om te bezoeken en hebben ieder hun eigen identiteit. 

Mahon de hoofdstad van Menorca

De hoofdstad Mahon is een gezellige stad met leuke terrasjes, smalle steegjes en diverse winkeltjes. Hou je van tapas ga dan naar mercado de Pescados waar je uit heel veel verschillende tapasoorten kunt kiezen. In de haven van Mahon kan je een rondvaart maken en gin proeven en zien hoe dit wordt gemaakt. Mahon is een heerlijke stad waar je gerust een hele dag kan genieten. Wist je dat het lokale drankje van Menorca Pomade is, dit wordt gemaakt van gin met Fanta Lemon, citroen en ijs. Een heerlijk verfrissend drankje op een warme zomeravond. 

Vlakbij Mahon ligt de plaats Es Castell dit is de eerste plaats in heel Spanje waar je de zon kunt zien opkomen. 

Ciutadella

Ciutadella  is weer een totaal andere stad. Gelegen in het westen van het eiland met een historisch centrum. Het Plaça d’es Born, is volgens velen één van de mooiste pleinen van Spanje. Het is een voormalig Arabisch exercitieplein, dat later herbouwd is. Rondom het plein staan een aantal historische gebouwen, waaronder het stadhuis en een voormalig Arabisch paleis. Twee andere paleizen aan het plein zijn het Palau de Torre-Saura en het Palau Salort.  Op het plein vind je behalve mooie architectuur ook vele terrasjes en restaurants. Vanaf het plein kan je makkelijk naar de haven lopen waar langs het water nog veel meer restaurantjes zijn. 

In de zomermaanden is er een leuke avondmarkt in Es Mercadal. Ga voordat u naar Es Mercadal gaat eerst even genieten van de zonsondergang bij Monte Toro het hoogste punt van Menorca. 

Ook een bezoek aan het witte dorpje Binibeca Vell mag niet ontbreken tijdens uw vakantie op het eiland. Slenter door de smalle straatjes en ga lekker even wat eten of drinken op het pleintje. Bent u een liefhebber van verse kreeft of oesters dan moet u dit gaan proeven in Fornells. De restaurants zijn hier wel wat duurder maar de kwaliteit van het eten is erg hoog. 

Badplaatsen op Menorca 

Bekende badplaatsen zijn Cala n Bosch waar veel Nederlandse gezinnen naar toe gaan.  De badplaats heeft een mooie grote jachthaven waar omheen veel restaurants liggen. U vindt hier ook veel kindvriendelijke accommodaties. Een andere badplaats is Son Bou. Deze badplaats heeft het langste zandstrand van het eiland. Op het strand vindt u diverse watersport faciliteiten en een paar strandtenten. Son Bou heeft een leuk klein centrum met restaurants en barretjes . 

httpss://youtu.be/JkFtJ-o9Rqo

Wandelen op Menorca 

Op Menorca kan je uitstekend wandelen, fietsen of paardrijden. Het eiland is uitgeroepen door Unesco tot bioreservaat.
De Camí de Cavalls (letterlijk ‘Paardenroute’) is een beschermd pad van 185 kilometer dat het hele eiland omringt.
Deze route is verdeeld in 20 etappes van elk tussen de 5 en 14 km en is de perfecte manier om de veelzijdigheid vanhet eiland te ontdekken. 

Menorca is een waar paradijs. Een totaal andere wereld dan het toeristische Mallorca. Geniet van de ongerepte natuuren de stranden met kristalhelder turquoise water. Of  ontdek de gezellige steden en authentieke kleine dorpjes. Het eiland is zeer kindvriendelijk en rolstoelvriendelijk. 

Wil je zelf dit mooie eiland ontdekken vraag dan een reisvoorstel aan voor de mogelijkheden. 

Tags:

Leuk artikel? Deel het