Marokko

Marokko is een land met eeuwenoude koningssteden, magische medina’s en zonovergoten stranden.

Rabat, Meknès, Fèz en Marrakech worden de vier koningssteden genoemd, omdat deze schilderachtige Marokkaanse steden ooit de residentie waren van een rijke Marokkaanse dynastie. De middeleeuwse overdekte markten zijn nog steeds even levendig en kleurrijk als voorheen. Je wordt er geboeid door de zinnenprikkelende geuren, kleuren en mystieke muziek.

Rabat

Rabat is één van de vier koningssteden en de hoofdstad van Marokko en ligt direct aan de Atlantische oceaan.  In Rabat vind je smalle steegjes en felblauwe huizen. De Kasbah Les Oudaies heeft dikke muren en hoge toegangspoorten. In de Kasbah vind je een moskee, een museum, veel leuke straatjes en de Andalusische tuinen. Een andere bezienswaardigheid in Rabat is het mausoleum van Koning Mohammed V en de Hassantoren.

Meknés

Meknés is ook één van de vier koningssteden. De stad staat op de werelderggoedlijst van UNESCO en heeft een fijne medina en mooie bezienswaardigheden.  Een bijzondere bezienswaardigheid in Meknés is de Bap Mansour el-Aleu, dit is een prachtige stadspoort in de medina. Andere bezienswaardigheden zijn de Al Adam moskee en Volubilis. De Souk in het centrum van de stad is ook een bezoek waard want er wordt gezegd dat het goedkoper winkelen is in Meknés dan in andere steden in Marokko.

Féz

Féz is ook één van de Koningsteden en minder modern dan Marrakech. De medina Fes el Bali is de grootste en oudste medina van de wereld. De medina is een wir war van okergele steegjes waar je heel makkelijk kunt verdwalen. Bij Place Seffarine vind je tientallen winkels van metaalsmeden, die hun producten ter plekke maken en verkopen. Een aanrader is om een bezoek te brengen aan de oudste leerlooierij van de wereld. Pas op het stinkt daar onwijs. Borj Nord is een museum en een oud fort uit de zestiende eeuw. Vanaf het fort heb je een geweldig uitzicht over Fez

Marrakech

Marrakesh is net een sprookje uit 1001 nachten. Het Djemnaa el Fna plein is het bekendste plein van Marokko. Overdag staat het plein vol met fruitkramen, slangenbezweerders en straatartiesten. Als het donker wordt vult het plein zich met eettentjes en worden er lange tafels neergezet. Zeker een aanrader om een keer te gaan eten.
De medina van Marrakech is een wir war van smalle straatjes waar van alles verkocht wordt. Bezienswaardigheden in Marrakech zijn Medersa Ben Youssef een oude koranschool, de Jardin Majorelle en de paleizen. Als je in Marrakech bent ga dan eens overnachten in een traditionele Riad.

Evenals haar steden is de natuur van Marokko ook bijzonder. Middenin het land loopt het bijna duizend kilometer lange Hoge Atlas gebergte, waar de berg Toubkal met 4.165 meter het hoogste punt is van Noord-Afrika. Breng eens een bezoek aan de traditionele bergdorpen en kasbah’s van de Berbers in dit gebied.

Marokko heeft ook een aantal badplaatsen die zeer geschikt zijn voor een strandvakantie zoals Agadir en Casablanca.

Wil je zelf een rondreis of strandvakantie naar Marokko maken vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: In Marokko wordt betaald met de Marokkaanse dirham (MAD).

Reisdocumenten: je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Marokko. Een visum is niet nodig als je korter dan 3 maanden in Marokko verblijft.

Vaccinaties: Een actueel advies  over  vaccinaties kan je vinden op de website van Thuisvaccinaties   .

Tijdverschil: Tijdens onze zomertijd is het in Marokko 1 uur vroeger. Tijdens onze wintertijd is er geen tijdsverschil.

Taal: De officiële taal in Marokko is Arabisch en Berbers.

Klimaat: Marokko heeft zowel een woestijnklimaat als een mediterraan klimaat. In de zomermaanden liggen de temperaturen rond de 30 tot 40 graden en in de wintermaanden rond de 20 graden. In de hoger gelegen gebieden kunnen de temperaturen in de wintermaanden dalen tot -15 graden.