Mallorca Walking Event 5e editie April 2022

De 5e editie van het Mallorca Walking Event

Van 14 tot en met 17 April 2022 werd de 5e editie van het Mallorca Walking Event gehouden in Cala Ratjada. De eerste 4 edities waren in Paguera aan de andere kant van het eiland. De jubileum editie werd nu gehouden in de regio Capdepera. De start en de finish was in de gezellige badplaats Cala Ratjada. Na twee keer het evenement te hebben moeten annuleren kon het nu eindelijk doorgaan. Samen met een groep vriendinnen en een 30 tal klanten heb ik genoten van deze jubileum editie.

Op woensdag 13 April konden de startbewijzen opgehaald worden bij de start en finish locatie “the walking village” bij het cultureel centrum Cap Vermell. In the walking village kon je een drankje en een hapje kopen of je kuiten laten spuiten bij Theo en bij Aartje en Edwin Icepower producten aanschaffen.
Helaas was het niet zo goed weer deze dag dus de mensen waren snel weer weg.

Cala Ratjada

Cala Ratjada is een een sfeervolle badplaats. Er is een mooie boulevard met veel restaurants en terrassen. Verder vind je er een winkelstraat met leuke boetieks en andere winkels. Er zijn meerdere schitterende stranden. Je kan er heerlijk tapas eten of een biertje drinken in een biergarten. Dus naast wandelen was er genoeg te beleven. De hotels in Cala Ratjada zijn van zeer goede kwaliteit.
Zelf verbleef ik in hotel Capricho naast de start en finish. Een sfeervol hotel met heerlijk eten, mooi zwembad, gezellige bar en zeer gastvrij en vriendelijk personeel. Echt een aanrader voor de volgende editie van het Mallorca Walking Event.

Dag 1

Zelf heb ik 15 kilometer gewandeld.Er is ook een mogelijkheid om 25 km te wandelen. Elke ochtend was
er eerst een warming up in the walking village. De eerste dag ging onze route richting de vuurtoren, het strand van Cala Agulla door de dennenbossen landinwaarts terug naar Cala Ratjada. Daarna lekker relaxen bij het zwembad en genieten van een heerlijke massage.

Dag 2

Na de warming up vertrokken we rond 10.00 richting Capdepera en S’Heretat. Even stop bij het mooie kasteel in Capdepera en kleine lunch bij een sfeervol restaurant met dakterras. Daarna wandelen we via de boulevard terug naar de finish.

Dag 3

Vandaag weer start om 10.00. Eerst wandelen we naar Cala Agula daar letten we even niet op en missen we een paar bordjes dus we lopen eigenlijk even te zoeken. Nadat we de route weer hebben gevonden wandelen we naar de berg Puig de s’Agulla. Terug gaan we via een kronkelend natuurpad.

Dag 4

De laatste dag wandelen we over de boulevard via Son Mall naar Font de Sa Cala. Via een natuurpad lopen we in de richting van de golfbaan en daarna naar s’Heretat. Door het centrum van Cala Ratjada wandelen we terug naar de finish. Waar we allemaal een medaille ontvangen. Als alle wandelaars binnen zijn is het tijd voor een klein feestje met heerlijke vers gemaakte paella en een dj. Een mooie afsluiting van vier prachtige wandeldagen.

De 5e editie van het Mallorca Walking Event was een groot succes en de routes waren erg mooi. Wil je zelf in 2023 deelnemen aan het Mallorca Walking Event! Vraag dan een reisvoorstel aan.

Lees hier mijn verhaal in Travel Pro een vakblad voor reiswereld.

Tags:

Leuk artikel? Deel het