Madrid

In Madrid vind je een combinatie van cultuur en historie en is een geweldige stad voor een stedentrip.

Een stedentrip naar Madrid kan je het beste in het voorjaar of najaar doen. Er is onwijs veel te zien in de stad en het openbaar vervoer is prima geregeld. Vanaf het vliegveld sta je met de metro zo midden in de stad.

Bezienswaardigheden

Het Palacio Real is het paleis waar vroeger de koningen van Spanje hebben gewoond. Het paleis heeft nu 50 van de 2000 kamers opengesteld voor bezoekers. Het Plaza Mayor is één van de belangrijkste en mooiste pleinen van  Madrid. Hier worden vaak traditionele feesten gehouden.  Op het Puerta del Sol in het midden van Madrid ligt een wijzer en dat is het 0 punt van heel Spanje.

Een bezoek aan Parque del Retiro mag ook niet ontbreken tijdens je bezoek aan Madrid. Dit park is de favoriete ontspanningsplek voor de Madrilenen en toeristen. Voor voetballiefhebbers is het natuurlijk geweldig om een bezoek te brengen aan het voetbalstadion Estadio Santiago de Bernabéu.

Musea

In het midden van de stad ligt de Paseo del Arte met drie grote musea. Allereerst het gigantische Museo del Prado wat behoort tot de beste musea ter wereld. Dit is de meest bezochte attractie van Madrid. La Reina Sofía is een Spaans museum met kunst uit de 20e eeuw en huisvest Guernica, het beroemdste kunstwerk van Picasso. Het Thyssen-Bornemisza vormde voorheen de grootste privécollectie met kunst ter wereld.
Het museum heeft werken van Goya, Rembrandt, Picasso en Mondriaan.

Winkelen en markten

Ben je op zoek naar designer winkels dan moet je in de wijk Barrio de Salamanca zijn. Hier vind je winkels van Louis Vutton, Dior en Versace. Ben je op zoek naar betaalbare winkels dan moet je in Fuencarral zijn en rondom de Gran Via en Puerta del Sol vind je ambachtelijke winkels.  El Rastro is een bekende openluchtmarkt in Madrid die wordt gehouden op zon en feestdagen. Er zijn een paar oude markten gerenoveerd, zoals het Mercado de San Miguel.

Deze markt heeft een geweldige sfeer en lekkernijen zoals cava, oesters, chocolade en gevulde zee-egels. De grootste openbare markt van Europa, de Mercado de Maravillas heeft meer dan 200 kraampjes met fruit en groente en regionale specialiteiten uit heel Spanje en daarbuiten.

Restaurants en Tapas

Natuurlijk moet je tijdens een verblijf in de Spaanse hoofdstad tapas eten. Bodegas Ricla’ (Calle de los Cuchilleros 6) is een familierestaurant sinds 1867 waar je terecht kan voor de traditionele Spaanse tapas.  In Madrid vind je ook 17 restaurants met één of meerdere Michelinsterren. Dus ook de fijnproever kan zich op culinair gebied uitleven in de stad. Het restaurant DiverXo heeft 3 sterren.

Ontdek Madrid met een Nederlandstalige local op de fiets

Madrid is de grootste stad van Spanje en een een fietstour in Madrid zou op iedereen zijn to-do-list moeten staan!

Baja Bikes

Wil je een stedentrip boeken naar Madrid! Vraag dan een reisvoorstel aan.