Lapland, bucketlist bestemming.

Lapland is voor veel mensen een bucketlist bestemming. Staat Lapland bij jou ook op je bucketlist?

Hoewel de zomer nog moet beginnen, zijn veel winterbestemmingen in Fins Lapland al te boeken voor het seizoen 2024/2025. Dus wacht niet te lang met boeken als je Lapland van je bucketlist wil afstrepen.

Lapland is niet alleen in de winter een geweldige bestemming. Zelfs in de zomermaanden kun je genieten van de adembenemende natuur en hier een onvergetelijke vakantie beleven. Hoewel er in de zomer nog weinig rechtstreekse vluchten naar Lapland zijn, groeit de populariteit van deze bestemming in de wintermaanden snel, met steeds meer vluchtopties.

Als je van plan bent om Lapland te bezoeken in de winter, houd er dan rekening mee dat de dagen kort zijn. Het wordt pas laat licht en vroeg donker. De beste tijd om te reizen is van eind januari tot eind Maart.

Noorderlicht

Ga je speciaal voor het noorderlicht naar Lapland, zorg er dan voor dat je de Aurora app op je telefoon installeert. Met deze app kun je de kansen op het zien van het noorderlicht op jouw bestemming checken.

Het noorderlicht is het best te zien op plekken met weinig kunstmatig licht, dus boek een excursie en laat je meenemen naar de beste plekken om dit natuur fenomeen te bewonderen.

Accommodaties

In Lapland vind je een breed scala aan accommodaties, van gezellige bungalows en chalets met sauna’s tot comfortabele hotels in gezellige dorpen. Als het donker wordt, is er niets gezelliger dan je terug te trekken in je eigen accommodatie en te genieten van de warmte en gezelligheid met familie of vrienden.
Wil je bijzonder overnachten? Ga dan een nachtje in een ijshotel slapen of in een glazen iglo zodat je vanuit je bed het noorderlicht kan spotten.

Excursietips Lapland


Wil je een excursie maken tijdens je Lapland reis boek dit dan ver van tevoren. Ter plaatse is het vaak niet meer mogelijk om iets te boeken.

– Een huskysafari staat hoog op de lijst van veel reizigers en is een absolute must tijdens je verblijf in Lapland. Laat je betoveren door de enthousiaste husky’s terwijl je zittend in je slee kennismaakt met een prachtige winterwonderland.

-Een sneeuwscooter safari mag ook niet ontbreken tijdens je reis naar Lapland. Met meerdere sneeuwscooters ga je met hoge snelheid over meren en door de besneeuwde landschappen. Het is ook mogelijk om met sneeuwscooters op zoek te gaan naar het Noorderlicht.

-In Lapland leven meer rendieren dan mensen. Op veel plaatsen kan je een bezoek brengen aan een rendierenboerderij of een rendieren excursie maken.

– Houd je van actief bezig zijn ? Maak dan een sneeuwschoenwandeling met een gids. Met speciale sneeuwschoenen, een soort rackets die je onder je schoenen bindt, maak je een wandeling door winterwonderland.

-Een redelijk nieuwe activiteit is Ice Floating. In een speciaal droogpak drijf je op een open plek in het water heerlijk relaxt en als je geluk hebt spot je ook nog het noorderlicht. Ik heb dit zelf in Augustus gedaan en het is een heerlijke ontspannen activiteit.

Favoriete bestemming zijn Rovaniemi, Levi, Kemi , Ruka, Ylläsjärvi, Saariselkä – Ivalo, Äkäslompolo en Vuoakatti.

Lapland is een bucketlist bestemming die alles biedt wat je maar kunt wensen voor een onvergetelijke vakantie. Dus waar wacht je nog op? Wil je meer weten over de mogelijkheden voor Fins lapland of Zweeds lapland vraag dan een reisvoorstel aan.

Tags:

Leuk artikel? Deel het