Krakau in vogelvlucht

Krakau in vogelvlucht
Rynek Glowny

Vorige week heb ik de Poolse stad Krakau mogen ontdekken. De stad wordt ook wel ‘Het Florence van het oosten’ genoemd. In iets meer dan anderhalf uur vliegt u vanuit Eindhoven met Transavia naar Krakau. Wij verbleven in het 4* Holiday inn Krakau op 10 minuten lopen van de stad. 

De eerste dag hebben we een stadswandeling gemaakt door de oude stad met de Nederlandstalige gids Robin. De wandeling die we hebben gemaakt wordt ook wel de koningsroute genoemd. Deze route begint bij de Florianus kerk en eindigt bij kasteel Wawel.

Barbakan vestigingsmuur Krakau Maria Kerk Krakau Kunst Krakau

In de stad vindt u één van de grootste marktpleinen van Europa. Het marktplein Rynek Glowny is gelegen in het oude gedeelte van Krakau. Op het grote marktplein vindt u leuke terrassen, cafés en winkeltjes zoals de Zara en het Hard Rockcafe. Het mooiste gebouw van Krakau is de lakenhal in het midden van het grote marktplein.

De Mariakerk met zijn twee ongelijke torens is een geliefde bezienswaardigheid, vanuit een raampje in de hoogste toren blaast elk uur een trompetter een deuntje de Henjal. Liefhebbers kunnen ook een tochtje met de paardenkoets maken . Een museum wat u niet over mag slaan tijdens uw bezoek aan Krakau is het Rynek Underground museum gelegen onder het marktplein. Door de sfeervolle straten loopt u naar een andere bezienswaardigheid de Wawelheuvel met het Wawelkasteel en de kathedraal. Hier vandaan heeft u een geweldig uitzicht op de stad. Hier vindt u ook de vuurspuwende draak. De oude stad Stare Miasto staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

Paardenkoetsen Krakau  kerk Krakau Kasteel Waclaw

De eerste avond hebben we heerlijk gegeten bij restaurant Miodava in de Szeroka straat. Deze straat gelegen in de Joodse wijk is zo breed dat het meer op een plein lijkt. Aan dit plein zijn veel terrassen en restaurants waar in de avonduren live muziek is.

AUSCHWITZ BIRKENAU

Op dag twee worden we al om 06.00 opgehaald door de bus voor een zes uur durende excursie aan het concentratiekamp Auschwitz I en Auschwitz II Birkenau, waar tijdens de Tweede Wereldoorlog de grootste massamoord heeft plaats gevonden. Ook hier gaat onze Nederlandstalige gids Robin weer mee bij binnenkomst krijgen we allemaal een koptelefoon zodat we hem goed kunnen verstaan. Na de rondleiding in Auschwitz I gaan we met de bus naar Auswitsch II Birkenau. Deze excursie is zo indrukwekkend daar heb ik geen woorden voor.

SCHINDLERS LIST STADSWANDELING

Rond  12.00 rijden we terug naar de stad waar we in een leuk Pools restaurant gaan lunchen. Na de lunch starten we met een excursie door de Joodse wijk Kazimierz waar we het voormalige getto plein bezoeken, verschillende synagoges en diverse plekken uit de film Schindlers List.  De excursie eindigt bij Schindlers fabriek, helaas hadden wij geen tijd om deze fabriek te bezoeken.

Oude Synagoge Krakau straatje in Joodse wijk Krakau Jan Karski

De laatste avond dineren we in een sfeervol wijnrestaurant waar bijzondere gerechten op het menu staan. Na een korte wandeling door de mooie verlichte oude stad komen we weer terug bij ons hotel. Ook in de avonduren is er genoeg te doen in Krakau er zijn veel cafés en terrassen waar u wat kunt drinken. 

Kortom Krakau is een perfecte bestemming voor een stedentrip. De beste reistijd is eind maart/begin april of vanaf half september. In samenwerking met Krakau reizen kan ik u een totaal verzorgde 4 of 5 daagse reis naar Krakau aanbieden.
Krakau is ook erg geschikt voor groepsreizen of een bedrijfsuitje. 

Meer weten over de andere steden in Polen klik dan hier 

Wilt u meer informatie of een prijsopgave voor een stedentrip naar Krakau vraag dan een reisvoorstel aan.

Reisvoorstel aanvragen