Kenia

Kenia is een vakantieparadijs aan de azuurblauwe Indische oceaan. Je vindt in Kenia kleurrijke stammen en grote hoeveelheden wilde dieren in de nationale parken.

Kenia is de  perfecte combinatie van strand en safari. Overnachten doe je in sfeervolle lodges en tented camps.

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad. Er liggen veel natuurparken in de buurt van Nairobi waardoor de stad de bijnaam ‘safarihoofdstad van de wereld’ heeft gekregen. Nairobi is één van de grootste steden van Afrika. In de stad vind je lokale markten en moderne winkelcentrums. Bezienswaardigheden zijn het nationaal museum van Nairobi en Snakepark.

Tsavo National Park

Het Tsavo national park is het bekendste en oudste park  van Kenia. Het Tsavo National Park wordt onderverdeeld in Oost en West door een snelweg en een spoorrail. Het landschap is door de oude lavagletsjers in het park erg indrukwekkend. In Tsavo leven grote kuddes ‘rode’ olifanten.

Amboseli Nationaal Park

Het Amboseli Nationaal Park ligt in het zuidoosten van Kenia op de grens met Tanzania.  Door de ligging aan de voet van de Kilimanjaro behoort het Amboseli tot één van de meest iconische safari gebieden van Afrika. Hier kan je genieten van het beeld van olifanten en giraffen die de savannevlaktes oversteken met op de achtergrond de besneeuwde top van de Kilimanjaro.

Masai Mara

De allergrootste natuurlijke file ter wereld is één keer per jaar te zien in het Masai Mara National Park. Hier donderen dan duizenden gnoes, zebra’s, gazellen en andere wilde beesten over de stoffige savannevlaktes. Het spektakel zie je het beste vanuit een luchtballon. In de Masai Mara is het ook mogelijk om een bezoek te brengen aan een Masaidorp en kennis maken met hun levensstijl.

Het is mogelijk om Kenia op verschillende manieren te ontdekken. Je kan met een georganiseerde rondreis meegaan of een privé rondreis boeken. Zelfs een rondreis met kleine vliegtuigjes is mogelijk.

Vraag een reisvoorstel aan voor de mogelijkheden.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid is de Keniaanse shilling (KES).

Reisdocumenten:  Je paspoort dient na terugkomst in Nederland nog minimaal 6 maanden geldig te zijn. Tevens is voor een bezoek aan Kenia een visum verplicht.

Er is een visum verplicht, deze kan je alleen voor vertrek naar Kenia aanschaffen. Dit kan je online doen via de website eCitzen. De kosten voor een visum bedragen 51 USD per persoon.

Vaccinaties: Voor Kenia worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen.  Een actueel advies over vaccinaties is terug te vinden op de website van Thuisvaccinaties   . Er komt  malaria voor. Je dient jezelf goed te beschermen tegen muggenbeten en malaria tabletten te gebruiken.

Tijdverschil: In Kenia is het twee uur later dan in Nederland. Tijdens de Nederlandse zomertijd is het er één uur later.

Taal: De officiële taal is Swahili.