Kaap Verdië

Voorbij de westkust van Afrika in de Atlantische Oceaan liggen de Kaapverdische eilanden. De archipel van Kaapverdië bestaat uit tien kleine eilanden. Negen eilanden zijn bewoond.

Zoek je naar rust en ontspanning dan bestaat er geen betere plaats dan Kaapverdië. Pak een boek en leun achterover op een van de parelwitte stranden van Sal of Boa Vista. Sit back and relax. Na een ontspannen dag ga je heerlijk verse vis eten in een knus restaurant. Als je iets meer avontuur zoekt tijdens jouw strandvakantie ga da naar Boa Vista. Hier kan je uitstekend windsurfen of duiken met walvissen. De eilanden zijn ook met elkaar te combineren. De Kaapverdianen houden van muziek maken en dansen. Santo Antao en Santiago zijn groene eilanden met bergen, valleien en ecolodges en zeer geschikt voor een wandelvakantie.

Sal

Sal is het zonnigste eiland van Kaap Verdië met de meeste hotels. Het bestaat voornamelijk uit woestijn en stranden. De kilometerslange zandstranden trekken voornamelijk zonaanbidders en watersporters. Santa Maria ligt in het zuiden van het eiland. In dit gezellige dorp vind je restaurants, bars en wat uitgaansgelegenheden. Sal betekend zout.  Op het eiland vind je dan ook oude zoutvelden die je kunt bezoeken. Ook is een dagje door de woestijn rijden op een quad een leuke excursie. Andere bezienswaardigheden op Sal zijn Shark Bay en The Blue Eye bezoeken.

Boa Vista

Boa Vista betekend ‘mooi uitzicht’, is na Sal het meest toeristische eiland. De hoofdstad van het eiland,  Sal Rei, is een gezellig havenstadje met kleurrijke huizen. Je vindt hier verschillende restaurantjes. Helaas liggen de all inclusve hotels op Boa Vista vrij ver van Sal Rei af dus het kost een hoop geld om naar Sal Rei te gaan. Boa Vista heeft mooie stranden en de enige zandwoestijn van Kaapverdië de Viana woestijn. Tussen Maart en eind Juni heb je kans om bultruggen te spotten en van half Juni tot eind Oktober leggen Caretta Caretta schildpadden hun eieren aan de oostkust van Boa Vista. Het eiland is vooral een ideale bestemming voor een strandvakantie om te zonnen, zwemmen, surfen, vissen of te duiken.

De bekende hotelketens Riu en Iberostar hebben op beide eilanden mooie all inclusieve hotels.

Sao Vicente

Dit eiland is inmiddels bekend door de televisieserie Helemaal het einde. De hoofdstad en tevens een havenstad van het eiland is Mindelo. In Mindelo vind je smalle straatjes met gekleurde koloniale huizen. Bij de boulevard vind je winkeltjes, restaurants en ateliers. Het eiland is ook bekend vanwege de muziek, kunst,  festivals en carnaval.

São Nicolau

Dit eiland is vrij groot maar in verhouding wonen er weinig mensen. Je vindt hier spectaculaire landschappen, kleine dorpjes, aardige mensen en het authentieke Kaapverdië

Sinds kort werk ik samen met een Kaapverdië specialist waardoor ik je de andere kant van Kaapverdië kan laten zien.

Wil je op vakantie naar Kaapverdië vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld:De munteenheid van Kaapverdië is de Kaapverdische Escudo

Reisdocumenten: je paspoort moet bij aankomst in Kaapverdië minstens zes maanden geldig zijn. Het paspoort moet twee lege, tegenover elkaar liggende, visumpagina’s bevatten.

Vaccinaties: Voor Kaapverdië zijn meestal geen vaccinaties en inentingen nodig. Een actueel advies over vaccinaties is terug vinden op de website van Thuisvaccinaties   

Tijdverschil: In Kaapverdië is het in de winter twee uur vroeger dan in Nederland. In onze zomertijd is het drie uur vroeger

Taal: De officiële taal van Kaapverdië is Portugees, maar de bevolking spreekt Creools, dit is een mix van Portugees en andere talen.

Klimaat: De Kaapverdische eilanden hebben stabiele temperaturen. De maximale temperatuur overdag is 26°C in de winter en 30°C in de zomer.