Jamaica

Jamaica is één van de mooiste eilanden van de Caribbean.  Het eiland heeft mooie zandstranden, watervallen, de Blue Mountains, koffieplantages,  kleurige stadjes en reggae.

Jamaica is een relatief klein eiland zodat je veel kan zien zonder lang te reizen. Of je nou een rondreis wilt maken over het eiland of vanuit de noordkust verschillende dagtochten wilt maken. Of reis je liever rond met de Jamaicanen in het openbaar vervoer.

Qua accommodaties is er keuze genoeg van eenvoudige pensions tot 5 sterren luxe resorts, van familie hotels tot “couples-only” accommodaties. Jamaica biedt voor elk budget en smaak de juiste accommodatie. Ga niet alleen maar twee weken in een all inclusieve hotel verblijven het eiland heeft zoveel moois te bieden.

Een ander groot pluspunt van het eiland zijn de Jamaicanen zelf ! De bewoners van het eiland zijn zeer open, sympathiek en met een groot gevoel van vreugde in het leven. Stress lijkt men niet te kennen, “No Problem” is het antwoord op de meeste vragen. Als toerist kom je gemakkelijk in contact met de goed gehumeurde lokale bevolking.

Montego Bay

In Montego Bay vindt je veel grote hotels. Loop  een stukje over De “Hip Strip”  de boulevard langs het strand met vele reggae bars, souvenirwinkels en typische Jamaicaanse restaurants of doe een drankje bij Pier 1. Montego Bay is de tweede grote stad van het eiland. Een bekend strand hier is Doktors Cave beach met een schitterende wit zandstrand en een beschutte ligging in een baai.

Falmouth

Het sfeervolle plaatsje Falmouth mag niet ontbreken tijdens je reis op Jamaica. Hier vind je veel historische gebouwen en tegenwoordig meren hier ook grote cruiseschepen aan. Vlakbij kan je zwemmen in Glistering water, raften op de Martha Brae rivier of rum proeven bij Hampton Rum estate.

Ocho Rios

Ocho Rios is het groene hart van Jamaica en ligt op ongeveer twee uur rijden van Montego Bay. In Ocho Rios komen regelmatig grote cruiseschepen binnen. In de omgeving van Ocho Rios kan je de Dunn’s River Falls beklimmen, Zip linen, bob sleeën, zwemmen met dolfijnen en paardrijden. Er is hier zoveel te doen dat je tijd tekort komt.

 

Negril

Negril ligt aan de westelijke punt van Jamaica. In Negril heerst een ontspannen sfeer. Maak eens een wandeling over het 11 km lange “Seven Mile Beach” geniet van de mooie stranden en de zonsondergang bij Rick’s Café terwijl je naar de rots springers kijkt. Elke avond is er wel ergens in Negril een beach reggae of dancehall party.
In Negril vind je grote All Inclusive hotels maar ook leuke sfeervolle Boutique hotels er is voor ieder wat wils.

Port Antonio

In het noordoosten van Jamaica wordt de omgeving sprookjesachtig groen. Het is uniek, ongerept en betoverend. Hier vindt je het mooie groene Port Antonio. Maak een tocht met een  bamboevlot tocht over de Rio Grande en ga lunchen bij Belinda.

Er zijn veel sfeervolle accommodaties in Port Antonio zoals Mocking Bird Hill en Bay View Villa’s & eco resort. Bezoek de bijzondere baaien zoals Frenchmans Cove en de Blue Lagoon.

In Kingston mag een bezoek aan het Bob Marley museum niet ontbreken dit is echt de moeite waard. Je kan Kingston niet verlaten zonder een ijsje gegeten te hebben bij I-Scream. De beste manier om Kingston te ontdekken is met een gids die kan precies vertellen in welke wijk je beter wel of niet kunt komen.

Blue Mountain

De Blue mountains vormen het achterland van Port Antonio met als hoogste punt de Blue Mountain Peak. De Blue Mountains zijn het grootste nationale park van Jamaica en behoren tot het Unesco werelderfgoed. Uit de Blue Mountains komen ook de beste koffies van de wereld. In de Blue Mountains zijn hele bijzondere plekken om te overnachten!

Zuidkust

Heel bijzonder en relaxt is de zuidkust van het eiland ga overnachten bij Jakes een geweldig kleinschalig resort. Aan de zuidkust liggen ook de YS falls, kan je krokodillen spotten bij Black River en Rum proeven bij Appleton Estate.  Een must do is een bezoek brengen aan de Pelican bar. Dit kan vanuit je resort maar ook via een lokale visserman uit Parottee die je er graag naartoe brengt.

 

Bob Marley

Natuurlijk is Jamaica het eiland van Bob Marley en dat zie je overal op het eiland terug. Echte Bob Marley liefhebbers brengen een bezoek aan Nine Mile en het Bob Marley museum in Kingston. Een wandeling door Trenchtown de sloppenwijk waar Bob Marley opgroeide en in aanraking kwam met muziek is ook een aanrader. In het verleden was dit een plek die je moest mijden, maar door de start van een Community Based Programm worden er vanuit Trench Town Culture Yard (TTCY) rondleidingen georganiseerd met lokale begeleiders. Wij hebben een complete Bob Marley dag gedaan. We hadden een auto met chauffeur die eerst met ons naar Nine Miles is geweest en later naar Kingston waar we het Museum hebben bezocht en een stop gemaakt bij het standbeeld van Bob Marley. Echt een aanrader als je meer wilt weten over Bob Marley.

Zelf heb ik een 15 daagse autorondreis gemaakt over het eiland en veel gezien waardoor ik je uit eigen ervaring kan adviseren. Op Jamaica zit een geweldige Nederlandstalige agent waar ik met veel plezier mee samenwerk.

Play Video

Jamaica is een geweldige trouwbestemming. Diverse hotels hebben zich in het trouwen gespecialiseerd en regelen alle formaliteiten. Na een minimaal verblijf van 24 uur, en mits de aanvraag voor het trouwen vooraf is geregeld, kan de ceremonie plaats vinden. Natuurlijk is Jamaica ook de perfecte bestemming voor een huwelijksreis.

Dus heb je plannen voor een vakantie naar Jamaica vraag dan een reisvoorstel aan en samen kijken we naar de mogelijkheden

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De lokale munteenheid is de Jamaica Dollar (J$), bijna overal kan je ook met US – dollars betalen. Bij banken en officiële wisselkantoren kan je Euro’s wisselen. Creditcards van alle bekende organisaties woorden geaccepteerd  in winkels, hotels, luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven. Het is ook mogelijk om met een Maestro- of creditcard geld uit een automaat te halen (let op de kosten) .

Reisdocumenten: Bij aankomst op Jamaica heb je een paspoort nodig, dat nog minstens 6 maanden geldig moet zijn bij vertrek van het eiland. Burgers uit de EU-landen hebben geen visum nodig tijdens vakantiereizen van maximaal 3 maanden. Iedere bezoeker dient over een  retourticket of doorreisticket te beschikken.De invoerformaliteiten voor Jamaica kunnen nu eenvoudig online worden afgehandeld. Alle gegevens kunnen nu vóór de reis via www.enterjamaica.com worden ingevoerd, zodat de reizigers van de vlucht kunnen genieten zonder onderweg formulieren in te vullen. 

 

Vaccinaties: Neem voor actueel advies even een kijkje op de  website van Thuisvaccinaties  

Tijdverschil: Het verschil met Nederland in herfst / winter is min 6 uur en tijdens onze zomertijd min 7 uur.

Taal: De officiële taal van Jamaica is Engels, maar onderling spreken de Jamaicanen het liefst Patois. Dat is een mix uit Afrikaanse dialecten, Engelse, Spaanse en Franse woorden.