Israël

Israël is het land van de bijbel, maar het land heeft veel meer te bieden dan alleen geschiedenis. Je vindt hier mooie stranden en een bruisend uitgaansleven.

De Israëlische steden zijn de moeite waard combineer het klassieke Jeruzalem met trendy Tel Aviv.

Jeruzalem

Jeruzalem is de hoofdstad van Israël en één van de meest bijzondere steden van de wereld.  De ommuurde oude stad heeft 8 toegangspoorten. De klaagmuur is voor Joden het grootste heiligdom. Als je de klaagmuur bezoekt moet je rekening houden met kledingvoorschriften, de mannen moeten een keppeltje dragen en de andere bezoekers bedekkende kleding. Binnen de stadsmuren van Jeruzalem is het gebied in vieren gedeeld, Joods, Armeens, Christelijk en Moslim.

De Tempelberg is een belangrijke plek voor joden maar ook voor moslims omdat hier de gouden rotskoepel staat, dit is een gedenkplaats voor moslims. Verder kan je nog een bezoek brengen aan de Heilig Grafkerk, de Stad van David, holocaust museum Yad Vashem en het Israël museum. Ook is het leuk om de Mahane Yehuda markt te bezoeken, hier kan je een strippenkaart kopen waarmee je bij verschillende kraampjes lokale gerechten kunt proeven.

De Dode Zee

Het laagste punt op de aarde is de Dode Zee. De Dode zee ligt op een half uur rijden van Jeruzalem en ligt 400 meter onder de zeespiegel. Er wordt gezegd dat de zee een geneeskrachtige werking heeft. Mensen van over de hele wereld bezoeken de Dode zee Zee om te drijven in het zoute water en hopelijk te genezen van hun kwalen.

Massada 

Op minder dan een uur rijden van Jeruzalem vind je aan de Dode Zee het bergfort Masada. Het is het voormalige paleis van Koning Herodes en vanaf hier heb je een spectaculair uitzicht op de woestijn. Je kan het fort bereiken via het kronkelende slangenpad of met de kabelbaan. Massada National Park staat op de UNESCO werelderfgoedlijst.

Tel Aviv

De stad Tel Aviv is gelegen aan de Middellandse Zee. De stad heeft heel veel te bieden en is heel modern. Ben je op zoek naar authentieke producten bezoek dan de Carmel markt.  Bezoek het stadsdistrict Jaffa dit is een 3000 jaar oude buitenwijk. Slenter door de smalle straatjes, ontdek de boetiekjes, galeries en markten en neem een kijkje bij de oude haven. Een andere wijk die de moeite waard is is de Witte stad deze staat op de UNESCO werelderfgoedlijst, vanwege de gebouwen in Bauhausstijl. Eén van de belangrijkste gebouwen is de Indepence Hall. Een wijk die bekend is bij yuppen en creatievelingen is Florentin ook wel het Soho van Tel Aviv genoemd. In de avond vind je hier een bruisend nachtleven. Het uitgaansleven in Tel Aviv is heel hip en bestaat uit trendy barretjes, nachtclubs en discotheken. In Tel Aviv vind je ook veel gayclubs, barretjes en een gaystrand.
De stad is homovriendelijk en organiseert ook jaarlijks een gaypride.

Wil je eens een bijzondere ervaring meemaken ga dan eens dineren bij locals thuis. Via Betzvata kan je in contact komen met inwoners van Tel Aviv die je graag thuis verwelkomen voor een heerlijk diner. Of geniet van een wandeling over de brede wandelpromenade langs de mooie stranden van Tel Aviv. Het is ook onwijs leuk om de stad te ontdekken met een fietstocht van Bajabikes.

Baja Bikes

Eilat

De badplaats Eilat is gelegen in het zuiden van Israël en wordt omringd door de Negevwoestijn. De zon schijnt hier het hele jaar en het is een populaire winterzon bestemming.
Eilat heeft een kustlijn van 12 km en je kan hier perfect snorkelen of duiken. In Eilat kan je belastingvrij winkelen. Een leuke plek om te bezoeken zijn de Relaxation Pools hier kan je in zoet, zout of zeewater op verschillende manieren relaxen.

De Gospel Trail

In 2011 is de Gospel Trail geopend een 60 kilometer lange wandelroute in de voetsporen van Jezus.  De wandelroute begint op de berg van de afgrond in Nazareth en eindigt in Kapernaüm. Het is een bijzondere route langs de plaatsen waar Jezus en zijn discipelen langs kwamen.

Wil je zelf een rondreis maken door Israël of een Two cities-one break reis vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: in Israël is de munteenheid de Shekels (NIS)

Reisdocumenten: Als u naar  naar Israël reist heeft u een geldig paspoort nodig.  Uw paspoort dient bij vertrek uit Israël nog minimaal 6 maanden geldig te zijn.

Vaccinaties: Er zijn geen speciale vaccinaties verplicht voor Israël.  Voor actueel advies kunt u op de website van Thuisvaccinaties  terecht.

Tijdverschil: In Israël is het één uur later dan in Nederland

Taal:  de officiële taal in Israël is modern Hebreeuws ook wel Ivriet genoemd. Verder wordt er Engels en Arabisch gesproken