Het nieuwe normaal in het vliegtuig en op vakantie

Het nieuwe normaal in het vliegtuig en op vakantie

Op 26 Juni mocht ik met Corendon naar Bulgarije om het nieuwe normaal in het vliegtuig en op vakantie te ontdekken! Graag leg ik u hieronder uit wat het nieuwe normaal inhoud als u op vakantie wilt met het vliegtuig. 

Voordat u op vakantie gaat moet u wel even rekening houden met een aantal dingen. Zorg dat u voldoende mondkapjes bij u heeft. U moet op de website van Schiphol een gezondheidsverklaring invullen en deze bij u dragen. Ook is het aan te raden om  handgel mee te nemen.  Op sommige bestemmingen ben je verplicht van te voren een PCR test te laten doen en de verklaring daar bij je te hebben bij aankomst. Deze test is verplicht als u naar Aruba, Bonaire, Curacao, Madeira en Cyprus reist. 

Hoe en wat op de luchthaven

Op de luchthaven moet u overal 1.5 meter afstand houden dit wordt ook aangegeven. Bij binnenkomst en bij het inchecken bent u verplicht een mondkapje te dragen. Op de plekken waar u een mondkapje moet dragen staat dit duidelijk vermeldt. Ook bij de controle van de handbagage en paspoort controle houdt u uw mondkapje op. Gaat u daarna winkelen, koffie drinken of wat eten dan mag u uw mondkapje afdoen. Bij het boarden en het wachten bij de gate moet u uw mondkapje weer dragen. Op de luchthaven wordt extra schoongemaakt en er zijn overal gratis handsanitisers te vinden. Omdat het nu weer de allereerste vlucht was vanaf Schiphol van Corendon werd dit extra onder de aandacht gebracht. Er was een hoop pers aanwezig.

Graag je mondkapje dragen   afstand houden Schiphol welkom back Corendon

In het vliegtuig

Het boarden van het vliegtuig gaat in etappes. Bij Corendon werden de rijnummers omgeroepen die aan boord mochten. Bij binnenkomst kregen we een flyer waarin alle richtlijnen aan boord worden uitgelegd. De gehele vlucht moet er een mondkapje gedragen worden, alleen als je wat eet of drinkt mag die af. Er is een beperkte catering aan boord. Wij kregen allemaal een ontbijtbox met wat drinken, een sandwich en wat lekkers. Er wordt ook gevraagd om zo min mogelijk te gaan staan en gebruik te maken van de toiletten. Handbagage moet onder de stoelen en mag niet in de bagagebakken dus kleine koffertjes mogen momenteel niet mee aan boord en moeten ingecheckt worden. Kinderen onder de 13 jaar hoeven overigens geen mondkapje te dragen.

regels voor in het vliegtuig  vlucht Burgas Corendon

Op de bestemming en in het hotel

De voorwaarde zijn op elke bestemming anders. Laat u goed voorlichten als u op vakantie wilt. Wij reisde met Corendon naar Bulgarije. Bij aankomst moesten we een gezondheidsformulier inleveren.  Dit formulier hadden wij van te voren gehad van de reisorganisatie. Overal wordt aangeven dat we anderhalve meter afstand moeten houden en het mondkapje moet op blijven. Na de paspoort controle werd de temperatuur gecheckt met een temperatuurcamera en het formulier nagekeken.

Burgas airport covid 19 check luchthaven

In de transferbussen naar uw accommodatie bent u verplicht een mondkapje te dragen en er wordt maar de helft van de normale capaciteit van de transferbus gebruikt. Ook in een taxi of het openbaar vervoer moet u een mondkapje dragen in Bulgarije. In ons hotel Aqua Paradise draagt al het personeel mondkapjes en wordt bij binnenkomst uw temperatuur gemeten. In het buffetrestaurant moet u verplicht plastic handschoenen aan als u eten bij het buffet gaat halen het eten werd voor ons opgeschept en de salades e.d. kon je meenemen in plastic bakjes.

temperatuur meten ingang hotel Aqua Paradise regels hotel Aqua Paradise entree buffetrestaurant

Bij ons hotel hoorde ook een waterpark,  hier werd overal goed aangegeven dat mensen 1.5 meter afstand moeten houden. Het personeel bij de glijbanen draagt mondkapjes en een gelaatsscherm. En de bedjes stonden ruim opgesteld om de zwembaden heen. 

Sunny beach en Nessebar

Na onze hotelinspectie en het uittesten van het waterpark gingen we even een kijkje nemen in Sunny Beach. Hier was nog veel gesloten, er waren wel wat restaurants en barretjes open. Het strand hier is klaar voor de anderhalve meter vakantie.

 restaurants Sunny Beach strandtent Sunny Beach strand Sunny Beach

Na een flitsbezoek aan Sunny Beach gaan we naar het sfeervolle Nessebar. Dit oude deel van de stad ligt op een schiereiland en staat op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Old Town Nessebar heeft veel mooie kerken en gezellige smalle straatjes. De meeste winkels, restaurants en terrassen zijn open. Het is er niet heel erg druk maar deze plaats is echt een aanrader om te bezoeken als u in de buurt bent. 

Nessebar Bulgarije Kerkje Nessebar  terassen Nessebar Bulgarije

Nadat we drie maanden niet hebben kunnen reizen, was het erg bijzonder om het nieuwe normaal in het vliegtuig en op vakantie te gaan ontdekken. Ik heb genoten van deze bijzondere dag in Bulgarije. Het reizen met een mondkapje is mij erg mee gevallen en op de bestemmingen wordt er goed rekening gehouden met de nieuwe regels. U kunt gewoon genieten van het zwembad, een terrasje of  even een stadje ontdekken.  Ook moeten we zelf onze verantwoordelijkheid nemen en rekening houden met andere mensen. 

Wilt u zelf toch op vakantie van de zomer of heeft u vragen over een bepaalde bestemming en hoe het er daar aan toe gaat! 

Neem dan contact met mij op en stel u vragen. 

Contact opnemen