Guyana (Brits)

Guyana is een onontdekt en ongerept stukje Zuid Amerika met een Caribische touch. Je vindt hier nog geen busladingen toeristen maar een prachtige natuur.

Het land is een geweldige mix van het Caribisch gebied en Zuid-Amerika. De naam Guyana is een Indiaans woord  “Land van vele wateren” . In Guyana vind je veel grote diersoorten zoals de zwarte kaaiman, de reuze miereneter, de grote rivier otter , de Zwarte Piranha, de Anaconda, de Jaguar en de Bullet Ant.

Guyana heeft veel te bieden zoals savannes, ongerepte regenwouden, bergen , rivieren, watervallen, overvloedige wild, talrijke soorten flora en fauna, spectaculaire vogels en vooral de gastvrijheid van de Guyanese mensen.

Guyana was ooit een Britse kolonie en is het enige Zuid-Amerikaanse land waar Engels de officiële taal is. Het land vormt een groene driehoek tussen de drie grote rivieren: de Orinoco, de Amazone en de Negro.

Georgetown

Georgetown staat bekend als de Garden City van de Caribbean en heeft nog steeds de uitstraling van een havenstad uit het koloniale tijdperk met statige Victoriaanse gebouwen  Bezoek de St. George’s Cathedral die bekend staat als de hoogste houten kathedraal in de wereld.

Met Provotique Walking tours kan je twee wandelingen maken door Georgetown. De ene is de Mainstreet Walking tour waarbij je de historische gebouwen van Georgetown bezoekt en de bij de andere tour bezoek je de Botanische tuin en de Independence Arch het Nationale monument van Guyana.

Bezoek de Stabroek Markt en de verschillende architectonische gebouwen. Er zijn dagtrips naar historische Nederlandse forten. Ook zijn er veel mogelijkheden voor meerdaagse trips naar het binnenland verschillend van vier dagen tot twee weken.

In Georgetown vind je een aantal kwalitatief hele goede hotels zoals Cara Lodge, Pegasus, Georgetown Club en het Mariott Guyana.

Qua restaurants en uitgaan zijn er ook diverse mogelijkheden in Georgetown. Er zijn kleine bars, gezellige restaurants maar ook een ultra moderne discotheek en een winkelcentrum.

Momenteel zijn er een aantal grote hotelketens die nieuwe hotels bouwen in Georgetown.

Kaieteur Falls

Een bezoek aan de Kaieteur Falls mag je echt niet overslaan als je in Guyana bent. De Kaieteur Falls zijn een van de machtigste watervallen ter wereld. Boek een dagexcursie met een vliegtuigje naar de Kaieteur Falls of boek een meerdaagse tour. De watervallen zijn gelegen in het Kaieteur Nationaal Park waar veel zeldzame en bedreigde diersoorten leven. Zoals de Blauwe Morpho Vlinders, de kleurrijke Guyana Cock of the Rock en kleine gouden kikkers.
Er zijn in totaal 300 watervallen in Guyana. Een andere bekende waterval is de Orinduik Falls

Regewoud en de Rupununi

Het is niet makkelijk om een reis naar het regenwoud of de Rupununi op eigen houtje te ondernemen. Het kan wel maar het is zeer oncomfortabel. Je  kan vanaf Georgetown naar Lethem reizen met kleine minivans. Een goedkope en erg lange reis en onderweg overnacht je in een hangmat kamp langs de weg.

Wil je één van de resorts bezoeken dan moet je altijd nog een eind lopen vanaf de doorgaande weg om bij de resorts te komen.
De makkelijkste manier is om een vlucht te boeken vanuit Georgetown naar een van de airstrips bij Annai of Surama

Bekende resorts in het binnenland zijn Caiman house, Iwokrama River Lodge, Rock View Lodge, Surama Eco Lodge en Atta Rainforrest Lodge. Verder zijn er ook nog mogelijkheden om op een echte ranch te logeren.

De Rupununi is een regio en een rivier in het zuidelijke deel van Guyana. Het gebied staat bekend om zijn grote biodiversiteit en stammen die verspreid over de savanne leven.  Een groot deel van deze grote onbewoonde gebieden kan worden omschreven als intact. De stammen die hier wonen zijn allemaal Engels sprekend in combinatie met hun inheemse taal.

Lethem is de grensstad tussen Brazilië en Guyana. De cultuur is een rijke mix van Amerindiaans, Guyaans en Portugees. De omgeving is een perfecte vermenging van de wildernis met een vleugje moderne dingen.

Mount Roraima

Mount Roraima is een tafelberg in het zuidwesten van Guyana op de grens met Venezuela en Brazilië.   Een beklimming is mogelijk in groepsverband.  Je vind hier een een unieke fauna en flora.

Guyana kent twee regenseizoen van half November tot half Januari en van Mei tot half Juli. In deze periode zijn bijvoorbeeld de Kaieteur Falls moeilijker te bereiken.

Wilt je meer weten over Guyana volg dan mijn facebookpagina 

Wist je dat je Guyana goed kan combineren met Suriname.

Lijkt een vakantie in Guyana je wat vraag dan een reisvoorstel aan. Uit eigen ervaring kan ik je er alles over vertellen.