Gili eilanden Indonesië

De Gili Eilanden bestaan uit drie perfecte tropische eilanden Gili Trawangan, Gili Meno en Gili Air. Geniet hier van de witte stranden en wuivende palmbomen. De Gili eilanden zijn perfect om te duiken, snorkelen en te relaxen. 

Gili betekent ‘klein eiland’ rondom Lombok liggen wel 30 kleine eilanden, maar als mensen praten over de Gili Eilanden hebben ze het over de onderstaande drie.

Eerst waren de eilanden alleen in trek bij backpackers maar de laatste jaren worden ze door allerlei toeristen bezocht van jong tot oud. De eilanden liggen zo dicht bij elkaar dat het heel goed te doen is om alledrie de eilanden te combineren. De ferryverbindingen zijn goed en niet duur.

Ga bijvoorbeeld met de langzame boot van Gili Air naar Lombok dan kost dit 12000 IDR en de snelle boot 85000 IDR per persoon. Vanaf Bali is het met de snelle boot ongeveer 1.5 uur varen. Er is geen gemotoriseerd verkeer op de eilanden. Je kan er wandelen, fietsen of je rond laten rijden met een Cidomo (plaatselijke paard en wagen).

Op sommige plekken zijn ATM’s te vinden en er zijn een paar klinieken. Ook vindt u op alle eilanden Yoga en Meditatiemogelijkheden.

Het grootste eiland Gili Trawangan

Gili Trawangan is het meest ontwikkelde en populairste eiland en ligt op 2 uur varen van Bali en 10 minuten met de snelle boot vanaf Lombok.

Het eiland wordt ook wel het party eiland genoemd en staat bij TripAdvisor als één van de top tien eilanden van Azië. Gili Trawangan is 3 km lang en 2 km breed. Qua accommodaties kan je kiezen uit homestays en super de luxe hotels. De meest populaire plek op het eiland is ‘Sentral’ in het zuid oosten. Scallywags resort en de Beach house zijn populaire accommodaties hier, maar ook Pealr of Trawangan is een aanrader. Breng ook eens een bezoekje aan de Night markt. ‘S nachts is er een levendig barscene op het eiland en er een roulerend rooster, voor verschillende bars die licenties hebben voor een feest op één avond van de week. Er komen ook steeds meer winkeltjes en boetieks op Gili Trawangan.

Gili Air zo relaxt

Het kleinste eiland van de drie is meer relaxed en is populair bij stellen en families. Dit eiland ligt ook het dichtst bij het vaste land en hier wonen de meeste lokale bewoners.  Op het eiland zijn diverse winkeltjes die zelfgemaakte sieraden verkopen, kleding en wat accessoires. De zonsondergang vanaf het eiland is geweldig. Ook zijn er diverse massagesalons waar je voor een appel en een ei een heerlijke massage krijgt.

Mijn persoonlijke tip: Ga overnachten en genieten van de zonsondergang  bij Mowies at the Beach. Een heerlijk accommodatie met een terras waar rond zonsondergang mensen van het hele eiland naar toe komen om te genieten van dit mooie uitzicht. Wil je heerlijk echte Indonesische saté eten ga dan naar restaurant Le Sate 

Het kleinste eiland is Gili Meno

Gili Meno is het rustigst en het perfecte eiland als je even weg wilt van alles. De beste stranden en de meeste toeristische faciliteiten op Gili Meno liggen aan de oostkust van het eiland. Het is mogelijk om via een pad langs het strand het eiland in de rondte te wandelen in 90 minuten.  Op het eiland zijn een paar luxe resorts zoals The Reef Resort, Meno Mojo Beach resort en wat villa’s. Er zijn ook wat kleinschaligere accommodaties. Houd je van snorkelen en van schildpadden dan is Gili Meno de beste plek om dit te doen, hier is de kans groot dat u een schildpad tegenkomt onder water. Op het eiland is niet echt nachtleven.

Play Video

Duiken en snorkelen bij de Gili’s

De Gili’s zijn de perfecte plek om te snorkelen en te duiken. Er zijn veel internationaal erkende duikscholen op de eilanden. Snorkelen is gemakkelijk je loopt vanaf het strand zo het water in veel kleurrijke vissen te zien. Tijdens het duiken kan je kennis maken met schildpadden, barracuda’s, rif haaien en af en toe mantarays.  De wateren rondom de Gili’s zijn ook de perfecte plek om je duikbrevet te halen als je deze nog niet hebt.

De Gili eilanden zijn perfect te combineren met Bali of Lombok. 

Wil je ook heerlijk relaxen op één van de Gili eilanden vraag dan een reisvoorstel aan.