Gambia

Gambia is één van de kleinste landen van Afrika maar door de kleurrijke bevolking en de altijd stralende zon is het een geweldige  vakantiebestemming.

Gambia wordt ook wel ‘The Smiling Coast Of Africa’ genoemd. Het is het kleinste en tevens het gezelligste landje van West-Afrika. De kleurrijke markten, de hartelijke mensen en de ivoorwitte stranden aan de rand van de rimboe, toveren ongetwijfeld een glimlach op je gezicht. In de moerassige delta van de Gambia-rivier zie je tropische vogels en dichte mangrovebossen.

Naast dat Gambia de ideale bestemming is voor een strandvakantie,  is het ook een tropisch land met veel nationale parken. Zo is er het Bijilo National Park, waar je veel tropische vogelsoorten kunt spotten, maar ook diverse soorten apen. Daarnaast is het mogelijk om een van de vele toeristische of lokale markten te bezoeken. Hier vind je van alles! Groente, fruit, kleding, souvenirs. De Albert Market in Banjul of de Serrekunda Market in Serrekunda zijn echte aanraders.

Breng ook een bezoek aan het vissersdorp Tanji. Hier kan je dagelijks getuige zijn van de vissers die terug keren met hun vangst. Het dorpje en het strand veranderen in een intrigerend schouwspel.

Kololi

Kololi is één van de toeristische bestemmingen. Hier vind je de bekende hotels zoals Senegambia Beach en Kairaba. Maar ook de bekende strip ligt in Kololi. Hier vind je restaurants, bars, casino’s en nachtclubs. Ook zijn hier mooie stranden waar je heerlijk kan vertoeven.

Kotu Beach 

Ook dit is een toeristische trekpleister gelegen in het westen van het land. Hier vind je veel hotels en bed & breakfasts. Kotu beach ligt aan een mangrovebos waar je veel vogelsoorten kunt spotten.

Er zijn verschillende reisorganisaties waar ik mee samenwerk die Gambia aanbieden.

Zelf ben ik hier op studiereis geweest en heb ik genoten van dit kleurrijke land en zijn bewoners.

Wil je op vakantie naar ‘The Smiling Coast Of Africa’ vraag dan een reisvoorstel aan.

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid van Gambia is de Dalasi. Die bestaat op zijn beurt weer uit honderd bututs.

Reisdocumenten: Als toerist met de Nederlandse nationaliteit, mag je maximaal drie maanden (negentig dagen) in Gambia verblijven zonder dat je een visum hoeft aan te vragen. Je paspoort moet bij vertrek vanuit Nederland nog minimaal 6 maanden geldig zijn. 

Vaccinaties:Voor Gambia worden vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A aanbevolen. Een actueel advies over vaccinaties kan je vinden op de website van Thuisvaccinaties   .

Tijdverschil: In Gambia is het één uur vroeger dan in Nederland. En in onze zomertijd is het twee uur vroeger.

Taal: Engels is de officiële taal in Gambia

Klimaat: Gambia heeft een tropisch savanneklimaat met temperaturen die overdag rond de dertig graden liggen gedurende het hele jaar.