Florence

De hoofdstad van Toscane

Florence is de hoofdstad  van Toscane. Florence wordt door de Italianen Firenze genoemd en is tevens de meest bezochte stad van deze regio.

Ben je op zoek naar een romantische stedentrip met je partner en hou je van cultuur dan is Florence de ideale stedentrip voor jou. . De stad is prima lopend te verkennen en je hebt het idee dat je door een openluchtmuseum wandelt.

Florence staat vol met mooie gebouwen uit de renaissance tijd met als hoogtepunt de Duome.

De Duome of Cattedrale di Santa Maria del Fiore

De Duome is een van de bekendste bezienswaardigheden van de stad en de op twee na grootste kerk van de wereld.  De binnenkant van de kathedraal is schitterend. Het hoogtepunt van de Duome is de lantaarn op de top van de koepel. Hier kan je komen door 463 treden te beklimmen. Je klim wordt beloond met een fantastisch uitzicht over Florence.  Heb je nog geen genoeg van het klimmen dan kan je daarna nog de 85 meter hoge klokkentoren Campanille beklimmen. Hier vind je zeven oorspronkelijk bellen die verdeeld zijn over de verschillende verdiepingen. Het is aan te raden om vooraf tickets te bestellen.

Ponte Vecchio

De Ponte Vecchio is de oudste brug van Florence en verbindt de twee oevers van de rivier de Arno met elkaar. In de winkeltjes op de brug vind je voornamelijk juweliers en wat toeristenwinkeltjes. Boven de brug is een doorgang deze is vroeger gebouwd door de familie de Medici die niet naast het gewone volk wilde lopen.

Galleria della Uffizi

Dit museum is samen met het Vaticaan het drukst bezochte museum van Italië. In dit museum is kunst te bewonderen van Leonardo da Vinci, Michelangelo, Rubens, Botticelli, Rembrandt en nog vele andere kunstenaars of schilders.  Ook voor dit museum is het aan te raden om van te voren kaartjes te reserveren.

Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vechio is het oude paleis en was vroeger  een overheidsgebouw.  Het gebouw wordt nu nog gebruikt door stadsraad maar het is voornamelijk een groot museum. Op de eerste verdieping vind je de ” zaal van vijfhonderd” hier kwam eeuwen lang het parlement bij elkaar.  Als er nu officiële staatsaangelegenheden zijn wordt deze zaal nog gebruikt.  De wanden en plafonds zijn mooi gedecoreerd met schilderingen en er staan diverse beelden. Op de tweede verdieping kan je een kijkje nemen in de appartementen van de Medici familie.

Andere bezienswaardigheden in Florence zijn de Bobolituinen, Palazzo Pitti, Galleria dell’ Accademia waar je het beeld David van Michelangelo kunt bewonderen en het Piazza della Signoria met zijn beelden en de Neptunes fontein.

Verder is Florence een heerlijke stad om door de smalle straatjes te wandelen of te winkelen. Ga even langs bij de versmarkt Mercato Centrale en geniet van de sfeer en de heerlijke Italiaanse hapjes.

Een ander manier om de stad te verkennen is een fietstour met een Nederlandse gids van Bajabikes die je alles over de geschiedenis van de stad kan vertellen en die ook leuke restaurant en uitgaanstip geeft.

Baja Bikes

Wist je dat je elke eerste zondag van de maand gratis de museums in Florence kunt bezoeken!

Vanaf de luchthaven van Florence kan je met tram T2  voor € 1,50 direct naar het centrum van de stad.

Florence is uitstekend te combineren met steden als Pisa en Lucca of met een rondreis door Toscane.

Wil je een stedentrip boeken naar Florence of meer informatie over deze mooie Italiaanse stad vraag dan een reisvoorstel aan.