Finland

Finland is een betoverende bestemming voor de zomer en wintermaanden, met zijn uitgestrekte bossen, sprankelende meren en adembenemende landschappen.

Finland staat bekend om zijn ongerepte natuur en uitgestrekte nationale parken. Verken de Finse wildernis en kom dichter bij de lokale fauna, waaronder elanden, beren en lynxen. Geniet van heerlijke wandelingen door dichte bossen en langs prachtige meren.

Helsinki

Helsinki is de hoofdstad. Dit is een stad die trots haar rijke geschiedenis combineert met een moderne, bruisende sfeer. De stad is gelegen aan de zuidkust van het land en omgeven door de Baltische Zee.  Helsinki een unieke bestemming die elk seizoen zijn charme behoudt. Met zijn opvallende architectuur, groene parken, bruisende markten en een bloeiende kunstscene, heeft Helsinki voor iedereen iets te bieden.

Zomer in Finland

In de zomer beleef je de  unieke ervaring van de middernachtzon, waarbij de zon 's nachts nauwelijks onder de horizon zakt. Dit fenomeen biedt eindeloze mogelijkheden om de schoonheid van de natuur te verkennen en te genieten van outdoor-activiteiten, zoals wandelen, vissen en kajakken.

Winter in Finland

De winter is als een sprookje dat tot leven komt. Het land transformeert in een winterwonderland, bedekt met een dik pak sneeuw en omgeven door een serene, ijzige stilte.

In de winter vind je hier een scala aan spannende sneeuwactiviteiten voor avonturiers van alle leeftijden. Van husky-safari's en rendierrijden tot sneeuwscootertochten en ijsvissen - er is voor elk wat wils

sneeuwscooter safari Vuokatti

Husky safari Vuokati

 

Ervaar het noorderlicht. Finland biedt uitstekende kansen om dit natuurverschijnsel te aanschouwen, vooral in het noorden van het land. Het kleurrijke schouwspel is een onvergetelijk gezicht dat je zeker niet mag missen.

Op bezoek bij de kerstman

Als je tijdens de feestdagen in Finland bent, zult u versteld staan van de magische kerstsfeer. Ontmoet de kerstman in zijn officiële woonplaats, Rovaniemi, en beleef een kerstervaring als geen ander.

Lees hier het verslag van mijn verblijf in Vuokatti Fins Lapland 

Ongeacht het seizoen biedt Finland een onvergetelijke vakantie ervaring.  Of je nou op zoek bent naar avontuurlijke activiteiten, pure natuur, culturele ontdekkingen of gewoon ontspanning, Finland heeft het allemaal. Vraag vandaag nog een reisvoorstel aan en laat u betoveren door de schoonheid en charme van Finland!

Nuttige Info

Nuttige Info

Geld: De munteenheid van Finland is de Euro

Reisdocumenten: Er is een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart)nodig

Vaccinaties: zijn geen vaccinaties verplicht of aanbevolen. 

Tijdverschil: In Finland is het 1 uur later

Taal:  de officiële talen zijn Fins en Zweeds 

Klimaat: er is een landklimaat, ofwel continentaal klimaat, met neerslag in alle maanden. In het zuidwesten zijn de zomers warm, in de rest van Finland zijn de zomers koel